Erhverv

Karma Sushi og Vaca-restauranter går endnu en gang konkurs

Knap to år efter den første konkurs er den gal igen for den hhv. mexicanske og japanske restaurantkæde.

Artiklens øverste billede
Vaca laver mexicansk såkaldt "finger food" bl.a. fra deres restaurant i Aarhus. Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen.

To restauranter under kæderne Karma Sushi og Vaca er taget under konkursbehandling igen - kun knap to år efter, at restaurantkæderne sidst gik konkurs.

Det fremgår af et dekret fra Skifteretten i Aarhus.

Der er tale om restauranterne Karma Frederiksgade og Vaca Mejlgade, som begge ligger i Aarhus.

Restauranterne blev ellers genoprettet i februar 2021, efter begge kæder gik konkurs året forinden. Og fordi, at de genoprettede restauranter nu er så unge, er der endnu ikke offentliggjort noget regnskab, der kan give et praj om, hvordan det seneste år har set ud for restauranterne.

Begge kæder er ejet af de oprindelige kæders stifter og ejer, Morten Porsmose Hansson, der købte sig ind i forretningen igen efter konkursen.

Han fik investor Dimitri Østerbye med om bord, der smed et tocifret millionbeløb i kæderne dengang, men som sidenhen har solgt sine anparter.

»Ingen kunne desværre forudse at nedlukningerne ville forsætte i en sådan grad, at det har ramt de fleste i branchen endnu hårdere end man frygtede. Vi fik aldrig fik en eneste krone i hjælpepakker grundet vi var 4 dage for unge til at være berettigede,« fortæller Dimitri Østerbye i en skriftlig kommentar.

Karma Sushi specialiserer sig - som navnet hentyder til - i japansk mad, herunder sushi. Arkivfoto: Tobias Nicolai.

Foruden restauranterne i Aarhus, har Karma Sushi restauranter i København, Aalborg, Frederikshavn og Viborg, mens Vaca-kæden, der serverer mexicansk mad, har restauranter i København, Aalborg og Hellerup.

Ifølge Dimitri Østerbye kører kæden videre, men det har været nødvendigt at begære enkelte restauranter konkurs.

»Trods modgangen kører kæderne videre af den simple grund, at Karma og Vaca har et fantastisk produkt, som er efterspurgt af danskerne. Flot omsætning fra butikkernes TakeAway under nedlukningen har talt for sig selv og understreget netop dette,« siger han og tilføjer:

»På nuværende tidspunkt er omsætningen stabil, men der er for meget efterslæb fra nedlukningen til at redde alle selskaberne. Desværre.«

Morten Porsmose Hansson stiftede Karma Sushi i 2013 og har nærmest siddet i direktørstolen siden - kun opbrudt af en kort periode, hvor hans bror, Kasper Hansson, sad som adm. direktør.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.