Erhverv

Mærsk buldrer videre - opjusterer med stort milliardbeløb

A.P. Møller-Mærsk er kommet bedre end ventet igennem første kvartal. Koncernen venter nu et bedre driftsresultat end i 2021.

Artiklens øverste billede
Mærsk har haft et bedre første kvartal end ventet, og nu har koncernen opjusteret forventningerne til hele året. Foto: Thomas Borberg

A.P. Møller-Mærsk har så meget fart på på verdenshavene, at koncernen er kommet bedre igennem årets første tre måneder. Kombineret med en tro på, at de gode tider fortsætter et stykke tid endnu, har det ført til, at Mærsk nu har opjusteret forventningerne til hele året.

»Som konsekvens af det gode resultat i 1. kvartal og med en forventning om, at den nuværende markedssituation fortsætter i 2. kvartal kombineret med højere kontraherede rater, forventer APMM nu, at resultatet for hele 2022 vil overgå tidligere antagelser,« lyder det i en fondsbørsmeddelelse fra Mærsk.

For hele 2022 venter Mærsk nu, at driftsresultatet (EBITDA) vil ende på ca. 30 mia. kr. Tidligere lød forventningen på, at koncernen ville ramme et driftsresultat i år på ca. 24 mia. dollars. Dermed har Mærsk altså opjusteret forventningen til driftsresultatet med 6 mia. dollars, hvilket svarer til lidt over 41 mia. kr.

Med opjusteringen venter Mærsk nu, at koncernen målt på driftsresultatet kommer bedre igennem 2022 end rekordåret 2021, hvor driftsresultatet (EBITDA) endte på ca. 24 mia. dollars.

Det er ikke kun forventningerne i forhold til driftsresultatet (EBITDA), der er blevet skruet i vejret. Det samme er forventningerne til driftsresultatet (EBIT) samt cash flow. Hvor Mærsk tidligere ventede et driftsresultat (EBIT) på ca. 19 mia. dollars, hedder forventningen nu ca. 24 mia. dollars. Og i forhold til cash flow venter Mærsk nu, at det ender over 19 mia. dollars mod tidligere 15 mia. dollars. 

»De nuværende forventninger er fortsat baseret på en forventet normalisering af Ocean tidligt i 2. halvår af 2022,« skriver Mærsk i fondsbørsmeddelelsen.

I løbet af årets første tre måneder har Mærsk opnået en omsætning på 19,3 mia. dollars samt EBITDA og EBIT på henholdsvis 9,2 og 7,9 mia. dollars.

»Det forbedrede resultat skyldes den fortsatte ekstraordinære markedssituation i Ocean, som sammenlignet med 1. kvartal 2021 har medført en nedgang i volumener på 7 pct. og en gennemsnitlig stigning i fragtrater på 71 pct.,« melder Mærsk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.