Erhverv

Kjeld Kirk Kristiansen er trådt ud af flere Lego-bestyrelser

Efter 26 år som bestyrelsesformand for selskabet, der ejer 25 pct. af Lego, er Kjeld Kirk Kristiansen trådt tilbage.

Artiklens øverste billede
Kjeld Kirk Kristiansen, overhovedet i Lego-familien. Arkivfoto: Mathias Svold

Familieoverhovedet i den danske Lego-koncern har taget de første spæde skridt i det generationsskifte, som familien for godt et år siden løftede sløret for.

Lego-arvingen Kjeld Kirk Kristiansen har trukket sig som bestyrelsesformand for milliardvirksomheden Koldingvej 2, Billund A/S, der ejer 25 pct. af Lego og samtidig står bag koncernens oplevelseshus, Lego House. Det fremgår af cvr-registeret.

Kjeld Kirk Kristiansen har stået i spidsen for selskabets bestyrelse siden 1996. Derved har han de seneste 26 år siddet med, når store beslutninger skulle træffes, men det er der altså lavet om på nu. Udover at træde tilbage som formand for milliardvirksomheden, trækker Kjeld Kirk Kristiansen sig også som næstformand for Lego Fonden.

Thomas og Kjeld Kirk Kristiansen, tredje og fjerde generation i Lego-ejerfamilien. Nu bliver Thomas Kirk Kristiansen familiens øverste repræsentant.

Finans har spurgt Kjeld Kirk Kristiansen og Lego-familiens investeringsselskab, Kirkbi, efter en kommentar til ændringerne. Det har ikke været muligt.

I stedet henviser familien til en pressemeddelelse fra september, hvor det fremgår, at Kjeld Kirk Kristiansen stopper som formand for Kirkbi i foråret 2023. Herefter vil det være sønnen Thomas Kirk Kristiansen, der skal stå i spidsen for familiens holding- og investeringsselskab.

Det er også Thomas Kirk Kristiansen, der overtager Kjeld Kirk Kristiansens formandspost i Koldingvej 2, Billund.

Generationsskiftet mellem 3. og 4. generation har ifølge Lego-familien været forberedt i flere år og sker løbende. Siden 2016 har Thomas Kirk Kristiansen reelt haft rollen som den mest aktive ejer i familien, idet han siden dengang har været formand for Lego og Lego Fonden.

»Jeg har haft mulighed for at arbejde tæt sammen med min far igennem mere end 10 år, og det har været en fantastisk mulighed for os begge, fordi vi har haft tid til at forberede os på fremtiden sammen. Jeg er glad og stolt over den tillid, min far og mine søskende har vist mig hele vejen. Det aktive og engagerede familieejerskab af Lego-koncernen og Kirkbis aktiviteter er vigtigt for vores familie, fordi vi ønsker at bidrage til en bæredygtig udvikling i verden, hvor børn har mulighed for at lære og udvikle sig igennem leg,« udtalte Thomas Kirk Kristiansen, da faderen meldte sin afgang i familiens pengetank.

Selvom familiens ejerskab i Kirkbi er delt stort set ligelige mellem Kjeld Kirk Kristiansen og de tre børn, er det fortsat Kjeld Kirk Kristiansen, der sidder med størst indflydelse. Han har nemlig mere end 60 pct. af stemmerne i familiens pengetank.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.