Erhverv

Bonus på 20.000 til alle: Dansk milliardærfamilie takker medarbejderne efter rekordregnskab

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard A/S har bedste bundlinje nogensinde, hvilket får det til at regne på medarbejderne.

Artiklens øverste billede
Det er fede tider for A. Enggard. Direktør Asger Enggaard forholder sig dog realistisk til næste års regnskab med en forventning om, at indtjeningen vil blive påvirket af stigende materialepriser og pressede forsyningskæder. Arkivfoto: Tobias Nicolai

Flere af de nyere bydele, du ser i gadebilledet som Ceres Byen i Aarhus samt Østre Havn og Spritten i Aalborg, er kommet til verden med A. Enggard-koncernen i ryggen. Tilsyneladende har virksomhedens aktiviteter ikke lidt skade som følge af de seneste corona-år.

Entreprenør- og ejendomsinvestorselskabet, der er ejet af Nordjyllands rigeste familie, kan se tilbage på et meget tilfredsstillende 2021, hvor virksomheden havde en omsætning på svimlende 2,3 milliarder kroner. En bedrift, der ligger 13 pct. over resultatet i 2020, hvor omsætningen lød på 1.7 mia. kr.

Samtidig steg bundlinjen til mere end 454 mio. kr, hvilket er koncernens bedste resultat nogensinde.

»Vi høster nu for alvor frugterne af vores strategiske udvikling,« udtaler direktør Asger Enggaard i en pressemeddelelse.

De gode tider får det ikke kun til at regne på på bundlinjen. Samtlige 500 medarbejdere i koncernen får nu en bonus på 20.000 kr. som tak.

Som led i udviklingen har virksomheden gennem de senere år suppleret deres håndværks- og entreprenørkompetencer med en række nye funktioner og afdelinger, der ikke beskæftiger sig direkte med byggeri. Virksomheden gør sig nu også i bystrategi og bygherrearbejde.

Asger Enggaard forklarer, at medvinden også skal ses som et resultat af virksomhedens fortjenester på salg, samt at der stort set ikke har været tomgang på selskabets lejemål. Herudover har forretningen nydt godt af det stærke ejendomsmarked gennem 2021.

»Sammen med pensionskasser og samarbejdspartnere lykkes vi med at udvikle attraktive og levende bydele, hvor mange gerne vil bo, og hvor virksomheder etablerer sig,« forklarer entreprenøren.

A. Enggaard arbejder også sammen med flere langsigtede investorer. Det gælder særligt pensionskasser, som ifølge Asger Enggaard tager socialt medansvar i udviklingen af bæredygtige boliger og bydele.

Gennem det seneste år har A. Enggaard A/S udvidet sit samarbejde med pensionsselskabet PKA om byudviklingsprojekter. Gennem deres fællesejede selskab P/S PKAE Ejendom driver de en række ejendomme. Ejendomsporteføljen er nu vokset til en værdi af ca. 4 mia. kr.

Fremadrettet har man heller ikke planer om at ligge på den lade side i koncernen og har flere byudviklingsprojekter på tapetet.

Blandt andet står A. Enggaard A/S for udviklingen af det tidligere fængselsområde Vridsløse i Albertslund og store dele af Gellerup-området i Aarhus.

Dog er der også en realisme omkring den nuværende situation. Ordrebogen ser dog god ud, og man forventer en aktivitet, som svarer til 2021.

»Vi forventer ikke samme ekstraordinært høje indtjeningsniveau i 2022, og i det hele taget vil vores indtjening variere fra år til år, efterhånden som bydele og ejendomsprojekter færdiggøres, ligesom vi vil blive påvirket af udfordringerne med stigende materialepriser og pressede forsyningskæder,« siger Asger Enggaard.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.