Iværksætter Trine Hansen gik ned med stress – nu kæmper hun for at komme tilbage til virksomheden

Trine Hansen blæste løverne bagover, da hun var med i ”Løvens Hule” med sin virksomhed Party In A Box. To år senere er hendes hverdag vendt på hovedet.

Foto: Stine Schjøtler

Hun er udbrændt. Træt og nede. Passionen for at drive virksomhed er blevet mindre, og gejsten er ikke længere den samme.

Den 32-årige Trine Hansen, der står bag Party In A Box, sidder i et lyserødt mødelokale hos den aarhusianske festvirksomhed. Her er ingen lukkede døre. Kun et pink glimmergardin af lametta adskiller mødelokalet fra resten af virksomheden, hvor de ansatte er ved at gøre klar til julesæsonen.

De to foregående dage har Trine Hansen ikke været i stand til at møde ind i det firma, hun stiftede for fem år siden. Selvom klokken nærmer sig 11, er morgenmaden først nu ved at blive indtaget.

»Jeg er mættet af kommentarer om, hvor sej jeg er. Der er så mange, som ikke kender bagsiden af medaljen ved at leve, som jeg har gjort. Det kan godt være, at jeg er pissesej og arbejder hårdt, men nu sidder jeg så her og glor ind i en væg,« siger Trine Hansen.

Med konfettirør, glimmerbluse og højt humør stormede Trine Hansen frem i DR-porgrammet ”Løvens Hule”. Hun sikrede sig en investering fra Freeway-koncernen, der dengang var repræsenteret af Mia Wagner. Arkivfoto: DR

Lyden af pastelfarvede balloner, der er ved at blive fyldt med helium, sniger sig gennem lokalet. De skal leveres til et stort influencer-arrangement senere på ugen. Udover sammensatte bokse med pynt til børnefødselsdag, bryllupper eller andre private fester, sørger Party In A Box også for festlig oppyntning til firmaarrangementer hos bl.a. Lego, Salling Group, Bestseller og Power.

Trine Hansen startede virksomheden i 2017 for 80.000-100.000 kr. Ideen opstod, da hendes tidligere kollegaer altid bøvlede med at finde den rette pynt til børnefødselsdagene. Siden har iværksætteren knoklet for at gøre Party In A Box til det, festvirksomheden er i dag.

Selskabet har nu over 42.000 følgere på det sociale medie Instagram og omsatte ifølge de seneste offentliggjorte tal for omkring 700.000 kr. i 2019.

Kort før coronakrisen buldrede bragede Trine Hansen igennem i DR-programmet ”Løvens Hule”. Her købte Freeway-koncernen en fjerdedel af virksomheden for 400.000 kr., og serieinvestor Jesper Buch kaldte hende for »en af de mest pragtfulde profiler« i programmets historie.


Kontrasten mellem den sprudlende iværksætter, der gjorde entré i ”Løvens Hule” ved at fyre et konfettirør af, og den sårbarhed, der siden har ramt Trine Hansen, er stor. Hun har ikke længere lyst til at mødes med veninderne, gå en tur gennem byen eller give den en ekstra skalle på det 524 kvm store lager i Egå. Passionen for virksomheden er blevet mindre.

»Jeg synes ikke, at det er noget, man skal gemme væk. Man skal ikke skamme sig over at være sygemeldt eller forsøge at skjule sin nedtur,« siger iværksætteren.

Trine Hansen blæste løverne bagover, da hun var med i ”Løvens Hule” med sin virksomhed Party In A Box. Siden er hun blevet ansigtet på virksomheden både i den virkelige verden og på sociale medier. »Det har været svært at skulle udstråle glæde for virksomheden, når jeg samtidig har det svært,« siger Trine Hansen. Foto: Stine Schjøtler

Hun har været sygemeldt med stress i snart seks måneder. I foråret var hun pludselig ikke i stand til at tage til en konfirmation som planlagt. Hverken kroppen eller psyken kunne mere. Selvom konfirmationen for alvor fik Trine Hansen til at reagere, havde hun længe inden mærket de første symptomer.

»Allerede i forløbet op til min deltagelse i ”Løvens Hule” mærkede jeg de første tegn. Jeg brugte ekstremt meget tid på at forberede mig. Der var ikke nogen, som havde bedt mig forberede mig så intenst. Det var udelukkende for min egen skyld, og et par dage inden optagelserne havde jeg et pitch foran flere store erhvervsledere. En time inden lukker alt ned. Jeg kan intet huske,« siger Trine Hansen.

Med det samme ringede iværksætteren til sin mor, der også er bestyrelsesmedlem i Party In A Box. Hun bad hende droppe oplægget og komme hen til hende med det samme.

Jeg har fundet ud af, at der er andet i livet end min virksomhed.

Trine Hansen, stifer, Party In A Box

»Når jeg tænker tilbage på det nu, kan jeg jo godt se, at det ikke er normalt. Det er et mentalt pres, jeg selv har pålagt mig, fordi jeg så gerne ville det. Når der er succes, vil mere, have mere. Jeg har hele tiden tænkt, at hvis jeg arbejder lidt hårdere, får jeg måske flere ordrer og ros for at arbejde hårdt,« siger Trine Hansen.

Derfor fik de første stresssymptomer heller ikke virksomhedsejeren til at drosle ned. Tværtimod. Med tiden blev piben for ørerne, kvalme og en uforklarlig mavepine, hver gang hun mødte ind på kontoret, en del af hverdagen. For hvem har ikke haft ringen for ørerne efter for høj musik på Smukfest?

Trine Hansen glæder sig over den opbakning, hun har fået fra sine medarbejdere, mens hun har været sygemeldt. Foto: Stine Schjøtler

Egentlig skulle interviewet handle om, hvordan hun er kommet tilbage til virksomheden og har skåret arbejdsugen ned til 20 timer. Hvordan en ugentlig fridag blev det pusterum, den 32-årige iværksætter havde behov for, før der var balance i hverdagen.

Men den seneste uge er symptomerne igen kommet snigende. Pludselig kan Trine Hansen ikke længere finde hoved og hale i simple ting som at gå ned med skraldet. Hun kan heller ikke altid huske, hvorfor hun har bevæget sig ud på lageret.

»Det er pissefrustrerende. Faktisk endnu mere her anden gang,« siger hun.

»Jeg har jo stadigvæk lyst til at være sej, og at folk skal se mig på den måde. Men jeg har også lyst til at vise, at det er sårbart. Lige nu har jeg egentlig mest lyst til bare at være alene. Jeg kan ikke engang være noget for mig selv, derfor kan jeg heller ikke være noget for andre eller for virksomheden. Det er virkelig irriterende, men sådan er det lige nu.«

Undervejs har flere i omgangskredsen forsøgt at råbe den ihærdige iværksætter op. Som barn har Trine Hansen endda selv oplevet, at hendes far blev hentet i en ambulance, fordi han havde presset sig selv for hårdt i sin egen virksomhed. Alligevel var det aldrig nok til at få alarmklokkerne til at ringe.

For når man som Trine Hansen er »sulten og udelukkende fokuserer på målet«, kan omgangskredsen råbe og skrige lige så tosset den vil.

»Man hører det ikke. Man tror altid, at det ikke rammer en selv. Det er alle de andre. Ikke mig. Hvem kan ikke klare succes? Det er jo belønningen for os iværksættere. Jeg havde kørt så længe med 200 km/t., så hvorfor skulle det ramme mig som lyn fra en klar himmel?,« siger hun.

»Jeg er selvfølgelig drevet af at lave gode resultater og er superstolt af det, vi har præsteret. Men det skal ikke være det, mine medarbejdere løber for stærkt for og ikke har god arbejdsdag for,« siger Trine Hansen. Foto: Stine Schjøtler

Derfor har hun heller ikke noget godt svar på, hvad der kunne være gjort anderledes.

»Måske er du bare nødt til at mærke det på egen krop, før alvoren går op for dig?« siger hun.

Men selvom stresssymptomerne fortsat lurer, har sygemeldingen alligevel lært hende at stoppe op og tænke over, om noget er anderledes. Det kan f.eks. være hukommelsen, der svigter, eller humøret der ikke er, som det plejer. Samtidig har måneder udenfor Party In A Box lært Trine Hansen vigtigheden af et godt team. Ifølge direktøren har selskabet nemlig ikke været påvirket af hendes fravær.

»Der er masser af ting i forbindelse med virksomheden, som jeg har måttet sige fra til. Mange muligheder, som er glippet, men mit team har været suverænt. Jeg er så taknemmelig for, at det har taget ansvar og løst de opgaver, jeg ikke selv har været i stand til. Det viser også bare, at man som direktør ikke behøver have en finger med i alt,« siger Trine Hansen.

Tidligere kunne hun blive stresset, hvis der var mere end 10 ubesvarede mails i indbakken. Nu er det i højere grad de ansatte, der besvarer kundehenvendelser eller spørgsmål om produkterne.

»Jeg har fundet ud af, at der er andet i livet end min virksomhed. Det er jo fuldstændig åndssvagt, at jeg kunne blive stresset af ubesvarede mails. Langt de fleste ting kan jo sagtens vente til dagen efter. Alligevel gør vi det allesammen. Vi svarer hinanden, selvom klokken er 23.30, eller man har aftalt en aften med kæresten. Det er så dumt, for det er med til at opretholde en usund arbejdskultur. Og ja, så kan du godt sige, at min passion er blevet mindre. Jeg anerkender gerne, at jeg er mindre passioneret nu end tidligere. Når vi det ikke, så når vi det ikke. Det er der simpelthen ikke noget at gøre ved,« siger hun.

Iværksætteren er fuldt ud bevist om, at det formentligt vil få nogle til at se hende som mindre ambitiøs eller skyde hende i skoene, at hun er nødt til at give den gas og arbejde den tid, det kræver, hvis virksomheden skal vokse. Det er okay. For det er ikke sådan, at den 32-årige iværksætter vil leve sit liv. Hverken privat eller professionelt:

»Jeg har været der, hvor det ikke er sjovt. Jeg vil hellere ses som en svag person og lytte til mig selv, end at sidde at glo ind i væggen. Jeg ved, at jeg er ambitiøs. Jeg ved, at jeg arbejder hårdt, og jeg ved, at jeg har banket selskabet op fra bunden. Hvis nogen betvivler det, skal de være velkomne.«

Foto: Stine Schjøtler

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.