Erhverv

Rema 1000 og Lidl vil fortsat købe kød fra den omdiskuterede koncern Skare Meat Packers

Fødevarestyrelsen har under et kontrol besøg fundet op til 12 år gammelt kød uden sporbarhed hos det danske kødselskab i Vejen. Modsat Salling Group fortsætter både Rema 1000 og Lidl handel med Skare Meat Packers.

Artiklens øverste billede
Skare Meat Packers holder til i Vejen og omsætter hvert år for milliarder. Arkivfoto

Mens landets største dagligvare kæde, Salling Group, har smækket pengekassen i og droppet samarbejde med Skare Meat Packers, fortsætter konkurrenterne samarbejdet med den danske milliardvirksomhed. 

Både Rema 1000 og Lidl oplyser til Finans, at de fortsat vil handle med Skare Meat Packers. 

Selskabet er onsdag kommet i problemer, efter Fødevarestyrelsen i december fandt kød helt tilbage fra 2010 uden sporbarhed i et fryserum i Vejen. Samtidig blev styrelsens rejsehold i første omgang nægtet adgang til Skare Meat Packers, og det har ført til, at selskabet vil blive politianmeldt. 

Hverken Salling Group, Rema 1000 eller Lidl vil oplyse, hvor meget kød de hvert år køber hos Skare Meat Packers. 

Ifølge Jonas Schrøder, kommunikationsdirektør hos Rema 1000, er hakket kød og bøffer fra milliardselskabet dog ikke fast sortiment hos supermarkedskæden. Det er til gengæld skiveskåret roastbeef og oksebryst samt carpaccio.

»Vi er naturligvis meget kritiske overfor de ting, der er kommet frem, og det er super sløjt at læse om politianmeldelse på den ene side fra fødevaremyndighederne og en total afvisning fra Skare på den anden side. Så vi kommer til at følge udviklingen tæt - og samtidig være helt tæt på sporbarhed og produktion af det, vi køber derfra. Vores kunder kan have tillid til vores varer i dag - og det kan de også fremadrettet,« skriver Jonas Schrøder til Finans. 

Han understreger samtidig, at kæden enkelte gange om året har spotkampagner på tykstegsbøffer fra Skare Meat Packers. Derudover forarbejder selskabet frilandsgris for Rema 1000, der også har købt »noget gris« af kødkoncernen. Samtlige fødevarer har ifølge Jonas Schrøder fuld sporbarhed.

Det samme er der ifølge Lidls presseafdeling på supermarkedskædens produkter. 

»Der er fuld sporbarhed på de produkter, vi har modtaget fra Skare Meat Packers. Derudover afventer vi den igangværende undersøgelse fra Fødevarestyrelsen,« lyder det fra Lidl i et skriftligt svar. 

Det har ikke været muligt at få et interview med hverken Rema 1000 eller Lidl. 

Hellere ikke Salling Group vil stille op til interview, men kæden oplyser til Finans, at det stopper samarbejdet med Skare Meat Packers.

Salling Group oplyser ikke, hvor længe dagligvarekæden stopper samarbejdet.

Den danske kødkoncern blev stiftet i 1972 og drives og ejes i dag af Kurt Skare.

Udover dagligvarekæderne sælger Skare Meat Packers også til hotel- og restaurationsbranchen.

I alt beslaglagde Fødevarestyrelsens 250 tons kød uden sporbarhed under kontrolbesøget i december. En del af det beslaglagte kød er fra før 2017, men der er også fundet kød tilbage fra 2010. Det var bl.a. entrecote-bøffer, striploin-bøffer og oksestege.

Det er ifølge chefen Fødevarestyrelsesens rejsehold, Michael Rosenmark, ikke ulovligt at sælge flere år gammelt kød. Det er udelukkende ulovligt at sælge kød uden sporbarhed, og derfor vil Skare Meat Packers bliver politianmeldt for det. 

Kurt Skare, der ejer og driver Skare Meat Packers, er stærkt kritisk over for Fødevarestyrelsens fortolkning af reglerne.

»Omsætningen af visse kødstykker har været noget forsinket pga. covid-19, fordi foodservice-sektoren har været lukket ned, og handlen gik i stå. Men det er ikke noget problem for kødet. Det er ikke gammelt kød, og der er ikke noget i vejen med varen. Kød kan sagtens kan holde sig i et kommercielt frysehus, hvor der er minus 25 grader. Det her er jo ikke hjemmefryser,« siger Kurt Skare til Jyllands-Posten og pointerer, at det kun er en lille del af kødet, der er helt fra 2010.

Han erkender, at kød fra 2010 er ældre end kød, der er to til tre år gammelt, men ifølge virksomhedsejeren »fejler det ingenting«. 

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.