Erhverv

Sag om kursmanipulation i Danske Bank smuldrer

Politiet har bedt Finanstilsynet og Danske Bank om at revurdere sag om påstået kursmanipulation i banken.

Artiklens øverste billede
Danske Banks topchef, Thomas F. Borgen, fik en dårlig sag på halsen, da banken i februar sendte seks ansatte hjem, der var under mistanke for at have begået kursmanipulation.

Den højtprofilerede sag om kursmanipulation i Danske Bank og Realkredit Danmark ser ud til at smuldre imellem hænderne på efterforskerne hos bagmandspolitiet.

Efterforskningen har skabt så stor tvivl om, hvorvidt der er en sag, at bagmandspolitiet har taget det usædvanlige skridt at bede Finanstilsynet og Danske Bank om at revurdere sagen. Ifølge Jyllands-Postens oplysninger erkender Danske Bank i sin redegørelse til bagmandspolitiet, at der ikke er tale om kursmanipulation, mens Finanstilsynet endnu ikke har svaret.

Alene det, at bagmandspolitiet går tilbage til anmelderen i skikkelse af Finanstilsynet, viser, at sagen vakler, påpeger en ekspert.

»Det er udtryk for usikkerhed for, om sagen holder. Det ville være meningsløst at spørge Finanstilsynet, hvis de nye oplysninger, efterforskningen har bragt frem, bare var vand på møllen om, at der er begået strafbar kursmanipulation,« siger Lars Bo Langsted, juraprofessor ved Aalborg Universitet.

Presset af forældelse

Danske Bank opdagede oprindeligt sagen, som drejer sig om to obligationshandler i 2009 mistænkt for at være gennemført til manipulerede kurser. Banken orienterede Finanstilsynet, som overdrog sagen til bagmandspolitiet. Det skete umiddelbart før sagen stod til at blive forældet, hvorfor der hurtigt blev rejst sigtelser mod seks ansatte, Danske Bank og bankens datterselskab Realkredit Danmark. Efterfølgende er sigtelserne mod to chefer frafaldet. En forsvarsadvokat for en af de fire stadig sigtede medarbejdere forventer, at resten af sagen også snart opgives.

»Jeg mener, at der ikke er fugls føde på denne sag. Den er startet på et åbenbart fejlagtigt grundlag, og jeg forventer, at sigtelserne bliver frafaldet,« siger advokat Sven Hougaard fra Advokaterne Németh & Sigetty.

Vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra bagmandspolitiet bekræfter, at Danske Bank og Finanstilsynet er blevet bedt om at komme med supplerende oplysninger. Finanstilsynet vil ikke kommentere sagen, og Danske Bank vil ikke svare på, om banken i sin redegørelse når frem til, at der alligevel ikke er en sag.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.