Erhverv

Stor sparerunde i posten vil især ramme Danmark

PostNord skal af med 700-800 medarbejdere - de fleste i Danmark.

Artiklens øverste billede
Der skal spares 500 mio. sv. kr. om året, fastslår koncernchef Håkon Ericsson.

Fortsat nedgang i antallet af breve betyder, at den nordiske postkoncern PostNord, som Post Danmark er en del af, igen skal reducere antallet af medarbejdere.

Denne gang drejer det sig om 700-800 medarbejdere, og sparerunden vil især ramme Danmark. Det oplyser PostNord i en pressemeddelelse på baggrund af regnskabet for tredje kvartal.

Postkoncernen har vækst inden for e-handel, men den er presset af det fortsatte fald i brevmængderne og den hårde konkurrence på omdelingen af tryksager.

Den samlede brevmængde er i tredje kvartal faldet med 4 pct. sammenlignet med samme periode i fjor. Men faldet er på 6 pct. i Danmark og kun 3 pct. i Sverige. For året til dato er brevmængden også faldet 4 pct. sammenlignet med året før. Men her er tabet i Danmark på 10 pct. og 3 pct. i Sverige.

Koncernens driftsresultat blev i tredje kvartal på 345 mio. svenske kroner mod 242 mio. sv. kr. året før. Men koncernchef Håkan Ericsson betegner stadig indtjeningen som utilfredsstillende.

»Derfor indledes der nu et spareprogram, der skal give en årlig besparelse på 500 mio. sv. kr. Det vil medføre, at antallet af medarbejdere reduceres med 700-800. Spareprogrammet vil især ramme medarbejdere inden for administration og forskellige supportfunktioner, og hovedparten af reduktionen skal ske i Danmark,« lyder det fra Håkan Ericsson.

Besparelsen sættes i værk nu, og desuden arbejdes der i koncernen med andre initiativer, der skal forbedre konkurrenceevnen.

Tal i mio. - sv. kr.

 

3. kvartal 2014

3. kvartal 2013

9 mdr. 2014

9 mdr. 2013

Nettoomsætning

9.535

9.306

29.350

28.895

Driftsresultat

345

242

421

485

Periodens resultat

232

179

256

275

Koncernchefen kan dog også finde lyspunkter. Han henviser bl.a. til succes med udviklingen af logistikforretningen.

»Vi har i kvartalet indgået aftale med CDON om koordinering af deres lager- og distributionsvirksomhed og med Stadium inden for tredjepartslogistik, ligesom der inden for den tungere logistikvirksomhed er indgået aftale med Spendrups,« forklarer Håkan Ericsson.

Han tilføjer, at koncernen nu vil undersøge mulighederne for et frasalg af virksomheden Strålfors.

»Vi gennemfører en omfattende omstilling, som kræver fokus på ledelse og finansielle ressourcer. Et frasalg af Strålfors vil frigøre kapital og give os bedre forudsætninger for at forfølge den strategiske kurs,« siger Håkan Ericsson.

Samtidig tilføjer han, at der vil ske ændringer i den øverste ledelse, fordi vicekoncernchef Knud P. Pedersen går på pension fra årsskiftet. Han vil dog fungere som rådgiver for koncernchefen.

Dermed trækker Knud B. Pedersen sig også fra posten som administrerende direktør i Post Danmark. Den post overtages af Henning Christensen, der nu er chef for PostNord Danmark. Dermed lægges de to funktioner sammen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.