Mobilepay klarer flere og flere regninger
Mere end 4.000 virksomheder tilbyder nu kunderne at betale med den populære app.
Mere end 1,6 mio. bankkunder har taget Danske Banks betalingsløsning kaldet Mobilepay til sig.
Og nu viser erhvervslivet også kraftigt stigende interesse.
Ifølge banken har 4.000 virksomheder kastet sig over Mobilepay Business siden lanceringen i februar. Og 10.000 virksomheder har sammenlagt vist interesse for at modtage betalinger på den måde.
»Vores Mobilepay-app har nu mere end 1,6 millioner aktive brugere i Danmark, og det hastigt stigende antal forretninger, fysiske såvel som netbaserede, der modtager betaling via Mobilepay, har fået antallet af transaktioner til at stige kraftigt,« forklarer banken i kvartalsrapporten for 3. kvartal.
Det er ikke sådan, at man kan sige, at løbet er kørt. For Swipp er ved at geare op, og der er godt 4 mio. bankkunder i Danmark.
Udviklingen har fået banken til at nedsætte et udvalg af eksperter, der skal rådgive i den fortsatte udvikling af mobilløsningerne.
Den store popularitet understreger blot behovet for den type betalingsredskaber, lyder det.
»Det viser bare, at det er en god idé. En mobil betalingsløsning, som er uafhængig af en bank, er det, som vi har brug for,« siger fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.
Mobilepays udvikling skal ses i lyset af, at konkurrenten Swipp, der er aktuel med en større marketingkampagne, kan mønstre knap en halv mio. brugere.
Men trods den store forskel er slaget ikke tabt, mener Jesper Bo Jensen.
»Det er ikke sådan, at man kan sige, at løbet er kørt. For Swipp er ved at geare op, og der er godt 4 mio. bankkunder i Danmark,« siger han.
Danske Banks betalingsløsning har senest bredt sig til kommunerne, hvor borgere har fået mulighed for at betale en række kommunale fritidstilbud samt pas og kørekort med Mobilepay. Endnu er den løsning ikke udbredt i hele Danmark, men i Danske Bank mener man, at det kan ske i løbet af det kommende år.
Udfordringen for banken er ifølge Jesper Bo Jensen, at Mobilepay endnu ikke giver overskud.
Men det kan måske ændre sig med det stigende antal erhvervsdrivende brugere, der fra den 1. januar 2015 skal betale 1.000 kr. i etableringsgebyr samt ikke mindst 1 pct. af transaktionsbeløbet (dog maksimalt 5 kr.) i gebyr.
»Det, der er tricket med Mobilepay, er, om Danske Bank kan få en forretning ud af det her. For det har man ikke nu. Hver overførsel koster penge. Men det er klart, at kan man få 4.000, 8.000 eller flere virksomheder til at bruge Mobilepay, så ser det bedre ud, for de kommer til at betale for det,« lyder det fra Jesper Bo Jensen.
Mere bekymrende er det måske for banken, at it-kæmper som Apple og Google er på vej med betalingsløsninger.
»Det unikke ved Apple er, at de har en færdig forretningsmodel, når de kommer med noget. De tjener penge fra starten. Hvis de kan gøre det her, så bliver det en svær konkurrent,« vurderer Jesper Bo Jensen.