Erhverv

TDC har mistet 220.000 kunder på et år

Omsætningen falder hos den danske telegigant.

Artiklens øverste billede
Adm. direktør i TDC, Carsten Dilling

Det danske teleselskab TDC er fortsat under pres.

Omsætningen faldt i det forgangne kvartal til godt 5,6 mia. kr., hvilket er en tilbagegang på 4,8 pct. siden samme periode i fjor. Ser man på årets første tre måneder, bliver udviklingen ikke meget kønnere at se på.

De første tre kvartaler har sikret en omsætning på godt 17 mia. kr., hvilket er 5,1 pct. mindre end i perioden i 2013.

Forklaringen skal blandt andet findes i det faktum, at TDC taber kunder. Alene i det forgangne kvartal forlod 23.000 private mobilkunder selskabet i Danmark.

TDC-chef Carsten Dilling kunne ganske vist lune sig ved tanken om, at der til gengæld kom 13.000 nye erhvervskunder i databasen, men gør man kunderegnskabet på mobilsiden op over det seneste år, så har selskabet i dag 112.000 færre mobilkunder.

Dertil kommer, at omsætningen pr. mobilkunde er faldet fra 144 kr. til 134 kr. over det seneste år.

»Vi må konstatere, at vi fortsat er udfordret på privatmarkedet, men det er positivt, at vi har formået at reducere afgangen sammenlignet med årets første to kvartaler. På erhvervsmarkedet er den gennemsnitlige omsætning pr. mobilkunde fortsat under pres med et fald på 12 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år,« siger Carsten Dilling i en meddelelse.

Tilmed siver fastnetkunderne også fortsat ganske markant. I det forgangne år mistede TDC 174.000 fastnetkunder, og selskabet har nu blot godt 1 mio. af den type kunder tilbage.

Til gengæld kan man glæde sig over, at der er kommet 32.000 flere tv-kunder til, ligesom man har hentet 31.000 nye bredbåndskunder.

Det er dog ikke nok til at opveje nedgangen på tele-området, og TDC må se en samlet kundeafgang på omtrent 223.000 af slagsen i Danmark i øjnene.

Carsten Dilling og den øvrige ledelse kæmper dog for at vende udviklingen, og selskabet har senest taget to markante skridt for at dreje omsætningspilen opad.

Selskabet har inden for det seneste kvartal investeret i dels det norske kabel-tv-selskab Get samt sikret sig en ganske opsigtsvækkende aftale med det danske energi- og fiberselskab Trefor, der giver TDC adgang til omtrent 100.000 kunder.

»Med disse to initiativer har vi samlet udvidet vores netværks rækkevidde med 800.000 husstande og med mulighed for at tilbyde avancerede fiberbaserede forretningsløsninger til et nyt stort erhvervsmarked især i Norge,« siger Carsten Dilling.

Trods nedgangen i omsætningen så er det alligevel lykkedes TDC at tjene flere penge i det forgangne kvartal.

Her levererede TDC et resultat før skat på 1.192 mio. kr. mod 1.134 mio. kr. i samme periode i 2013. Det svarer til en fremgang på godt 5 pct.

Ser man over årets første tre kvartaler, så er der dog tale om en mindre nedgang i resultatet på -0,7 pct. til 3.248 mio. kr. i år.

Tabel over TDC's Q3-regnskab:

Mio. kr.

3. kvartal 2014

3. kvartal 2013

Omsætning

5.643

5.926

EBITDA

2.512

2.592

Resultat før skat

1.192

1.134

Nettoresultat

712

600

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.