Erhverv

Østrig vil være kendt for top-bobler

Med et nyt fremstød skal Østrig også være kendt som landet, der kan producere mousserende vin på champagneniveau.

Artiklens øverste billede
Kælderen med bobler hos producenten Schlumberger i Wien.

Østrig har lanceret et nyt tiltag i satsningen på at udvide sin position i markedet for mousserende vine, hvor den franske standard fra Champagne-regionen er dominerende.

Andre franske mousserede vine uden for Champagne går under betegnelsen Cremant. Den spanske pendant har prædikatet Cava. I Italien kommer de luksuriøse bobler fra Franciacorta-vindistriktet.

Den østrigsk vinkomite har lanceret en pyramide med tre kvalitetsinddelinger, hvor vinene i den højeste klasse annonceres til at være kampdygtige i forhold til de bedste mousserede vine fra Champagne og Franciacorta, og ifølge det østrigske panel kan man faktisk overgå disse vine på nogle aspekter. De østrigske krav til første kategori er, at vinene har mindst ni måneders gæringsproces, og at de kun må bestå af en druesort.

 - Vi er blandt de bedste til at producere vine, og denne pyramideinddeling skal bringe os tættere på de oprindelige traditioner med mousserende vine og løfte standarden til et excellent niveau, udtaler Willi Klinger fra Austrian Wine.

Officielt bliver den østrigske pyramideinddeling lanceret som lov i 2015.

Ifølge Austrian Wine er det ventet, at den østrigske produktion i 2014 vil stige til 12 mio. flasker. Østrigske producenter har haft held med at øge britiske detailforhandleres fokus på området, det gælder blandt andet forhandlerne Waitrose og Oddbins.

Aktiefokus

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.