Erhverv

OW-bestyrelse fraskriver sig ethvert ansvar

OW Bunkers tidligere bestyrelsesformand, Niels Henrik Jensen, mener, at bestyrelsen blev ført bag lyset.

Artiklens øverste billede
Niels Henrik Jensen, tidligere bestyrelsesformand hos OW Bunker, siger nu, at bestyrelsen blev ført bag lyset.

OW Bunkers problemer, som ultimativt førte til konkursen, kom som »et lyn fra en klar himmel«, skriver den tidligere bestyrelsesformand, Niels Henrik Jensen, torsdag i en pressemeddelelse fra den tidligere bestyrelse, hvorfra der siden konkursen har været tavst som graven.

Bestyrelsen havde, ifølge formanden forklaring, aldrig hørt om den meget risikable kredit, der blev givet til Tankoil, lyder det i pressemeddelelsen. En kredit, som pludselig faldt til jorden og sendte selskabet ud over rælingen.

Niels Henrik Jensen mener derfor, at bestyrelsen blev ført bag lyset, og at ingen kunne se kollapset komme. Derfor fraskriver både han og bestyrelsen sig nu officielt ethvert ansvar for selskabets konkurs.

»Bestyrelsen er lige så rystet og forundret som omverdenen over hvorledes de konstaterede tab på henholdsvis risk management og tilgodehavender i datterselskabet Dynamic Oil Trading har kunnet opstå,« skriver Niels Henrik Jensen i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen skriver den tidligere bestyrelse, at »det er uklart for bestyrelsen, hvordan denne situation kunne opstå, og bestyrelsen ser således frem imod en tilbundsgående undersøgelse af hændelsesforløbet«.

Bestyrelsen fremhæver i pressemeddelelsen bl.a. de fem punkter herunder, som de betegner som »afgørende fakta« i forbindelse med forliset:

  • Dynamic Oil Trading (DOT) blev etableret i slutningen af 2012 på den klare præmis, at DOT skulle følge og være underlagt samme risk management systemer som resten af OW Bunker-koncernen, herunder samme principper for styring af kreditrisiko.
  • I overensstemmelse hermed, er der vedtaget og implementeret en detaljeret kreditpolitik for DOT, som afspejler den i øvrigt i OW Bunker-koncernen gældende kreditpolitik, herunder med en governance struktur, som indebærer, at enhver kredit på mere end 10 mio. dollars kræver bestyrelsens forudgående godkendelse. Denne kreditpolitik, som er beskrevet i prospektet, har været uændret siden længe før noteringen.
  • Bestyrelsen har på hvert bestyrelsesmøde haft et fast punkt på dagsordenen omhandlende kreditgodkendelse, herunder på hvert bestyrelsesmøde fået udleveret og gennemgået en oversigt over kreditgodkendelser på over 10 mio. dollars.
  • Den af DOT ydede kredit til Tankoil, som ifølge det nu oplyste udgør mellem 120 - 130 mio. dollars, har aldrig været forelagt endsige godkendt af bestyrelsen.
  • Bestyrelsen har med forundring noteret sig det konstaterede tab på 150 mio. dollars på risk management, som er uhørt i koncernens lange historik på risk management og ser frem til en afdækning af årsagen hertil hurtigst muligt.

Den tidligere bestyrelse skriver i pressemeddelelsen, at den via kurator forsøger at få adgang til selskabets it-systemer for at grave i de tabsgivende positioner.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.