Erhverv

OW Bunker sprænger novembers konkursstatistik

Især ét selskab skiller sig især ud i statistikken over konkurser i november.

Artiklens øverste billede
OW Bunker er det konkursramte selskab, som har fået mest opmærksomhed i år. Men med en titel som Danmarks anden største selskab målt på omsætning, er der ikke noget at sige til det.

Antallet af konkurser blandt danske virksomheder steg et hak i november. Men især et selskab skiller sig ud i statistikken, som slår fast, at i alt 416 virksomheder måtte dreje nøglen om.

Det danske olieselskab OW Bunker indgav konkursbegæring den 7. november. Mens de fleste af virksomhederne i konkursstatistikken er små virksomheder med få eller ingen ansatte, så havde OW Bunker den næststørste omsætning i Danmark sidste år.

- Omsætningen i OW Bunker var så stor, at det vil være misvisende at tælle det med i den samlede omsætning for de selskaber, som gik konkurs i november, siger fuldmægtig Søren Dalbro fra Danmarks Statistik.

I gennemsnit havde de konkursramte virksomheder i november 2,8 millioner kroner i årlig omsætning - men her tæller OW Bunker altså ikke med. Olieselskabet havde til sammenligning en omsætning i 2013 på omkring 92 milliarder kroner.

Samlet steg antallet af konkursramte virksomheder med fem procent i november, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Over de seneste tre måneder er antallet af konkurser dog steget 40 procent - fra 832 i juni-august til 1164 i september-november. Men stigningen er ikke bekymrende, lyder det fra økonomisk konsulent i DI Michael Meineche.

- Det er tredje måned i træk med flere konkurser, efter vi ellers så et fald hen over sommeren. Langt de fleste af de virksomheder, der har måtte dreje nøglen om de seneste måneder, er dog virksomheder uden nogen ansatte, siger Michael Meineche i en kommentar.

- Antallet af konkurser har været generelt faldende de seneste år og var i august på det laveste niveau siden krisen.

- Vi ser ikke stigningen de seneste måneder som tegn på, at situationen er væsentligt forværret. Det er snarere tegn på, at vi er ved at vende tilbage til et mere normalt niveau, tilføjer han.

Ritzau

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.