Erhverv

Danske Bank udspillet på Borgens hjemmebane

Trods en omfattende omrokering internt halter Danske Bank fortsat langt bagefter konkurrenterne inden for virksomhedshandler, der ellers er en hjørnesten i bankens forretning.

Artiklens øverste billede
Danske Bank har svært ved at vinde terræn på markedet for køb og salg af virksomheder.

Landets suverænt største bank har i den grad svært ved at udnytte sin dominerende position, når det handler om køb og salg af virksomheder.

Netop det segment er ellers blevet udråbt til et prestige-område af Danske Bank, da banken med nuværende topchef Thomas Borgen i spidsen for knap to år siden lavede en omfattende udrensning i bankens corporate finance-afdeling.

Siden da har Danske Bank dog ikke formået at komme op i gear, og banken halter således stadig langt bagefter de værste konkurrenter.

En opgørelse fra Thompson Reuters over aktiviteten på prestige-området inden for virksomhedshandler i Danmark fra begyndelsen af 2013 til og med udgangen af tredje kvartal i år placerer således landets største bank helt nede på en 10. plads langt bag nordiske konkurrenter som Nordea og SEB og store udenlandske aktører som JP Morgan, UBS og Goldman Sachs.

»Selv om Danske Bank skiftede hele holdet ud for snart to år siden, så kan der gå rigtig lang tid, før de får opbygget en fornuftig forretning. De har ganske vist adgang til mange kunder via kreditafdelingen, men opgaverne kommer ikke af sig selv,« siger Frederik Aakard, direktør i virksomhedsmægleren Audon.

I forbindelse med den omfattende oprydning i Danske Banks corporate finance-afdeling i begyndelsen af 2013 besluttede banken samtidig, at man primært ville gå efter de helt store kunder som A.P. Møller - Mærsk og Dong Energy.

Netop på det marked, som Danske Bank har udpeget som det nye fokusområde er konkurrencen desuden benhård, da netop landets helt store virksomheder ofte rådgives af en stribe finanshuse, der alle kæmper om de samme opgaver.

At man har valgt at jagte de helt store kunder betyder da også, at når man kigger på de 20 største aktører inden for handler med virksomheder med en markedsværdi på op til omkring 3 mia. kr. er Danske Bank ikke engang blandt de 20 førende.

»Vi har været igennem en transformation, og nu er vi på plads med de ændringer, vi har foretaget. Derfor har vi en klar forventning om, at vi får et godt 2015, da vores ordrebog ser rigtig fornuftig ud,« siger global kapitalmarkedschef i Danske Bank Jens Petter Olsen.

Denne artikel er en oplåst abonnementsartikel. Ønsker du fuld adgang til alle øvrige artikler i Finans’ abonnementsunivers, kan du helt uforpligtende få 40 dages gratis adgang ved at klikke her.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.