Erhverv

DR-journalister nedlægger arbejdet - TV Avisen er aflyst

DR vil afskaffe den betalte spisepause. Det får nu journalisterne i DR Nyheder til at nedlægge arbejdet.

Artiklens øverste billede
Nyhedsdækningen på tv nedlægges, mens Dr.dk og radionyhederne drives videre af et nødberedskab under dagens arbejdsnedlæggelse.

Journalisterne i DR's nyhedsmaskine har nedlagt arbejdet i protest mod ledelsens plan om at afskaffe den betalte spisepause.

De har besluttet at nedlægge arbejdet indtil i morgen, lørdag, kl. 09, bekræfter tillidsrepræsentant Anne Serlev, DR Nyheder.

Arbejdsnedlæggelsen betyder, at tv-nyhederne bliver aflyst, mens Radioavisen og nyhedsstrømmen på Dr.dk fortsætter, melder DR.

DR's ledelse varslede tidligere på ugen, at medarbejderne fredag ville få besked om, at den daglige halve time lønnede frokost ville blive afskaffet fra foråret 2017.

Meldingen har vakt protester hos en række fagforeninger, der mener, at vilkårerne omkring spisepausen bør behandles i forbindelse med overenskomstforhandlingerne. Dansk Journalistforbund har anlagt en faglig voldgiftssag.

Årsagen er, ifølge DR, sidste års sparerunde, der skulle frigøre 161 mio. kr.. Målet er at få mere effektiv arbejdstid ud af medarbejderne og ville samlet set spare DR for 45 mio. kr. om året ifølge mediehuset.  

DR's ledelse har længe ønsket at afskaffe den betalte frokostpause. Sidste sommer meldte ledelsen, med generaldirektør Maria Rørbye Rønn i spidsen, ud, at der stadig var mulighed for at beholde den, hvis medarbejderne kunne komme med alternative løsningsforslag.

Medarbejderne har siden, over for fagbladet Journalisten, sagt, at deres løsningsforslag, bl.a. et treårigt ansættelsesstop, er blevet afvist.

De betalte spisepauser, der er tradition for på mange mediearbejdspladser, har de seneste år været under angreb lige som orlovsordningerne. Bl.a. opsagde ledelsen på dagbladet Børsen den lønnede pause,  hvorefter den faglige gruppe anlagde voldgiftssag. Ledelsen tabte sagen og måtte kompensere medarbejderne for de ikke lønnede spisepauser. Siden er mediehuset og medarbejderne dog blevet enige om en overenskomst, der afskaffer den lønnede frokost for nyansatte.  

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.