Erhverv

Topadvokat repræsenterede både køber og sælger i Hellerup Finans

Partner i Bech-Bruun sad som formand i både Hellerup Finans samt en virksomhed, som firmaet købte sidste år. Kort efter købet opskrev finanshuset værdien af sit nyindkøb markant.

Artiklens øverste billede
Steen Puch Holm-Larsen fra Bech-Bruun var både formand for Rovsing og Hellerup Finans.

Topadvokaten Steen Puch Holm-Larsen havde flere kasketter på, da Hellerup Finans i efteråret 2014 købte kursusvirksomheden Rovsing Group.

Steen Puch Holm-Larsen var således både formand for Hellerup Finans (HF), og han sad samtidig på formandsposten i Rovsing Group i efteråret 2014, da HF overtog magten i den kriseramte kursusvirksomhed.

Dermed har advokaten, der til daglig er partner i Bech-Bruun, reelt siddet som formand på begge sider af bordet. Det fremgår imidlertid ingen steder, at Steen Puch Holm-Larsen har gjort aktionærerne i Rovsing bekendt med sin dobbeltrolle.

Finans har gennemgået en række referater fra Rovsings generalforsamlinger, hvor Steen Puch Holm-Larsen optrådte som dirigent, ligesom han i spidsen for bestyrelsen i Rovsing 22. september 2014 redegjorde for virksomhedens finansielle situation og behovet for yderligere kapital.

Kort forinden havde HF lånt Rovsing 3 mio. kr., og med selskabets bestyrelse i ryggen konverterede man en måned senere lånet til aktiekapital takket være en kapitalnedsættelse i Rovsing.

Med et fingerknips sad HF nu pludselig på 92 pct. af aktierne i Rovsing.

Ekspert i selskabsret ved CBS Søren Friis Hansen peger på, at man som repræsentant for både køber og sælger er i overhængende fare for at være inhabil.

»Som udgangspunkt ville det være bedst at melde klart ud til aktionærerne om den potentielle interessekonflikt, da det senere kan give anledning til problemer. Som formand for både køber og sælger er man i fare for at være inhabil, så for at være på den sikre side, burde man nok have overvejet ikke at være en del af forhandlingerne,« siger han.

Kort efter at HF overtog 92 pct. af aktierne i Rovsing for 3 mio. kr., skød HF 5 mio. kr. i selskabet og lånte Rovsing yderligere 3 mio. kr.

Omtrent seks måneder senere, i foråret 2015, vurderede HF, at Rovsing var 54 mio. kr. værd.

På den baggrund solgte HF nye aktier i selskabet til sine egne kunder. Kunderne, som var private investorer, betalte altså flere hundrede procent mere for deres aktier i Rovsing Group, end HF havde gjort kort tid forinden.

Det skete, selvom Steen Puch Holm-Larsen i forbindelse med HF's overtagelse af Rovsing var bestyrelsesformand begge steder.

Direktør i Hellerup Finans Torben Jensen har tidligere forklaret, at hans forretningsmodel går ud på at opkøbe virksomheder så billigt som muligt for derefter at sælge dem videre til en betydeligt højere pris.

Finans har flere gange forgæves forsøgt at komme i kontakt med Steen Puch Holm-Larsen, men han ønsker ikke at svare på spørgsmål om sin egen rolle i Rovsing og Hellerup Finans. Han henviser blot til selskabets nuværende ledelse og peger samtidig på, at han fremover ikke skal være formand i HF.

Nuværende formand i Rovsing Torben Jensen, der også er direktør i Hellerup Finans afviser, at der var tale om en interessekonflikt.

»Alle var helt opmærksomme på en eventuel dobbeltrolle, og det blev derfor løbende håndteret, ligesom såvel bestyrelsen i begge selskaber og de væsentligste aktionærer blev klart informeret herom,« skriver han i en mail til Finans.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.