Erhverv

Landbruget koster i Fynske Bank

Artiklens øverste billede
Adm. direktør i Fynske Bank, Petter Blondeau.

Fynske Bank leverede i 2015 et resultat før skat på 42,0 mio. kr. mod et resultat på 52,3 mio.kr. i 2014. Nettooverskuddet blev 36,9 mio.kr. mod 46,8 mio. kr. i 2014.

- Udviklingen i årets resultat kan hovedsagligt henføres til faldende kursgevinster samt større nedskrivninger og hensættelser på udlån og garantier, der kun delvist er opvejet af højere netto rente- og gebyrindtægter samt andre driftsindtægter, forklarer banken.

Banken fremhæver, at stigningen i gebyrindtægterne mere end opvejer faldet i nettorenteindtægterne, hvorfor koncernens samlede netto rente- og gebyrindtægter i 2015 steg med 12,2 mio.kr til 267,5 mio. kr.

De lavere kursreguleringer i 2015 i forhold til året før kan primært henføres til årets kurstab på obligationer på 13,7 mio. kr.

Nedskrivningerne på udlån og tilgodehavender steg til 46,8 mio. kr. mod 35,8 mio. kr. i 2014.

- Nedskrivningerne vedrører i overvejende grad allerede identificerede problemengagementer, som ikke har udviklet sig tilfredsstillende, hvor markedsvilkårene har udviklet sig negativt eller hvor sikkerhederne er blevet værdiforringet, skriver banken i og fremhæver, at de i 2015 er særligt påvirket af landbrugsbranchens fortsatte indtjeningsmæssige udfordringer.

Landbrugseksponeringerne er ved udgangen af 2015 samlet set nedskrevet med en korrektivsaldo på 79,3 mio.kr., der indeholder såvel individuelle som gruppevise nedskrivninger.

- Korrektivsaldoen på 79,3 mio.kr, svarer til 26,5 pct. af udlån og garantier til landbrugssegmentet, oplyser banken.

Fynske Bank venter en basisindtjening (før nedskrivninger, udgifter til sektorløsninger, fusionsomkostninger og skat) i niveauet 80-85 mio. kr. i 2016.

- Forventningerne til koncernens drift for 2016 hviler på en forventning om en svag bedring i den generelle samfundsøkonomi med begrænset vækst i forbruget og fortsat begrænset låneefterspørgsel. Ledelsen venter en moderat stigning i forretningsomfanget, men også en faldende rentemarginal, skriver banken blandt andet i regnskabet.

I 2015 landede basisindtjeningen på 88,5 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.