Erhverv

Skatteminister undlod at fortælle om ulovligheder i Skat

Sidste år opsagde Skat aftaler med tre banker om refusion af udbytteskat, fordi de var ulovlige. Det var bare ikke den forklaring, som Folketinget fik.

Artiklens øverste billede
Skatteminister Karsten Lauritzen afkræves en forklaring på, hvorfor han sidste år undlod at fortælle Folketingets Skatteudvalg om ulovligheder i Skat.

Flere skattepolitiske ordførere angriber skatteminister Karsten Lauritzen (V) for at have fortiet væsentlige oplysninger om skandalen om milliardsvindel i Skat over for Folketinget.

Ifølge en ny rapport fra Rigsrevisionen opdagede Skat sidste efterår, at aftaler med tre banker om refusion af udbytteskat var ulovlig, og derfor blev de opsagt.

Ifølge en rapport fra Rigsrevisionen fandt Skat i efteråret ud af, at en ordning med tre banker om refusion af udbytteskat var ulovlig.

Men det var ikke den forklaring, som ministeren gav Folketingets skatteudvalg i oktober, da han blev bedt om at redegøre for ordningen.

Dengang forklarede ministeren opsigelserne med, at Skat havde besluttet at kræve dokumentation for, at der også var grundlag for at udbetale refusion.

Da Skatteminister Karsten Lauritzen i oktober orienterede Folketingets skatteudvalg om, at den såkaldte bankordning var blevet opsagt, nævnte han det ikke med et ord, at det skete, fordi den var ulovlig.

De modstridende oplysninger er stærkt overraskende for flere skattepolitiske ordførere, der kræver en forklaring.

SF's Lisbeth Bech Poulsen vil kræve Karsten Lauritzen i samråd for at få en forklaring, og hun kalder på forhånd sagen »meget alvorlig«.

»Jeg synes ikke, han har levet op til sine forpligtelser som minister,« siger hun.

Samme toner lyder fra Martin Lidegaard fra de radikale:

»Jeg er stærkt overrasket, og vi kommer til at spørge ministeren, om det ikke er direkte vildledning af Folketinget, og hvad forklaringen er på det,« tilføjer han.

Også Alternativet og Dansk Folkeparti kræver en forklaring fra skatteminister Karsten Lauritzen, der sender aben videre til Skat.

»Som det fremgår af svaret, har jeg videregivet de oplysninger, jeg har modtaget fra Skat,« oplyser han i en email.

Han henviser desuden til, at skatteudvalget blot havde bedt om en redegørelse af bankordningen og således ikke spurgte specifikt ind til opsigelsen af aftalerne:

»Det, der bliver spurgt til i spørgsmålet, er ikke opsigelsen af bankordningen, men noget andet, og det svarer Skat på. Men jeg tager til efterretning, at ordførerne godt kunne tænke sig et højere oplysningsniveau i det her spørgsmål. Og det vil jeg så videregive til Skat.«

Skat har foreløbigt gjort tabet fra den formodede udbyttesvindel op til 9,1 mia. kr. Denne svindel er ikke sket gennem bankordningen, men Skat undersøger alligevel, om der også kan være sket svindel under denne.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.