Telefoni er mere end kreative sælgere, luftige tilbud og dårlig dækning
Teleindustrien har sat tal på en af Danmarks største brancher. Trods brok over mobilhuller er der f.eks. opsat 24.200 mobilantenner. Brug to minutter på et kig ind i televerdenen.
Selv om prisen på teleydelser er raslet ned de seneste 10 år, og teleselskaberne har skåret dybt i medarbejderstaben, fylder teleindustrien fortsat meget i det danske erhvervslandskab.
Vidste du f.eks., at
- Der faktisk er 137 teleselskaber i Danmark med i alt 8,4 mio. mobilkunder.
- Selskaberne har i alt ca. 13.000 ansatte, som årligt omsætter for omkring 38 mia. kr.
- Trods langt over 10 mio. kundeforhold modtog Teleankenævnet i 2014 blot 315 klager.
- Hård konkurrence har i årevis presset telepriserne. På 10 år er det billigste mobilabonnement faldet mere end 70 pct.
- Alligevel jagter kunderne fortsat gode tilbud. I 2014 skiftede mere end en mio. mobilkunder selskab, mens 450.000 fastnetkunder skiftede selskaber.
- I branchen er det ikke unormalt, at selskaber mister 20-30 pct. af kunderne i løbet af et år. Det er årsagen til, at telebranchen typisk brænder et trecifret millionbeløb af på reklamer - hvert år.
- De seneste 10 år er antallet af mobilantenner mere end fordoblet. I dag er der 24.200 antenner rundt om i landet.
- De mange nye antenner skyldes krav om bedre dækning, højere datahastigheder og et øget dataforbrug. I dag kan mobilkunder få 4G-dækning stort set over hele landet. Men der arbejdes allerede ihærdigt på næste skridt: En 5G-udrulning.
- De mange antenner var sidste år med til at transportere 90.000.000 gigabyte data – mere end en fordobling i forhold til året før.
- Selv om mange er vilde med data på farten, er mere end 2,4 mio. fastnet bredbåndsabonnementer i brug.
- Branchens årlige investeringer i nye antenner, nye teleløsninger og fremtidens teknologier løber op i mere end 6 mia. kr.
Kilde: Teleindustrien.