Erhverv

Mitsubishi har snydt med flere biler end først antaget

Den japanske bilproducent har afsat godt 3 mia. kr. til kompensation til bilejere.

Artiklens øverste billede
Mitsubishi erkendte tilbage i april, at der var snydt brændstoftallene for fire minimodeller til det japanske hjemmemarked. Nu vokser sagen. Foto: AP / Yuki Sato

Den japanske bilproducent Mitsubishi Motors har snydt med brændstoftallene for langt flere bilmodeller end først antaget. Derfor har Mitsubishi nu afsat 50 mia. yen - godt 3 mia. kr. - for at kunne kompensere de berørte bilejere.

Chefen for Mitsubishi Motors, Tetsuro Aikawa, har allerede tidligere meddelt, at han træder tilbage som konsekvens af sagen. Det sker fredag.

Det meddelte Mitsubishi op til wekenden.

Det er nu to måneder siden, at Mitsubishi erkendte, at man havde snydt med brændstofforbruget for visse benzinmodeller. I første omgang blev det meldt ud, at der var tale om fire små modeller, som var solgt på det japanske hjemmemarked.

Mitsubishi forklarede, at bilerne ikke var blevet testet i overensstemmelse med de gældende japanske regler. Derfor stoppede man både produktion og salg af bilerne.

Men nu ser det ud til, at snyderiet har omfattet helt op mod 20 bilmodeller solgt gennem mange år. Det drejer sig især om minibiler med motorer på op til 660 kubikcentimeter. Disse små motorer er skattebegunstiget på det japanske hjemmemarked.

I den forgangne uge skrev japanske medier, at snyderiet var mere udbredt end først antaget, og fredag meddelte Mitsubishi så, at man havde afsat 50 mia. yen til ekstraordinære omkostninger i forbindelse med sagen. Ifølge pressemeddelelsen er pengene afsat til kompensation til de berørte bilejere.

Samtidig meddeles det, at sagen omfatter flere modeller end de første fire. Der henvises til fem andre modeller, uden at de bliver nærmere betegnet.

Desuden understreges det, at Mitsubishi-koncernen lige nu regner på, hvordan sagen kan påvirke det regnskabsår, der blev indledt 1. april, og som slutter med udgangen af marts 2017.

Mitsubishi Motors vil fremlægge tallene, så snart de foreligger.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.