Britiske direktører tjener nu 140 gange mere end deres ansatte
Ifølge en ny undersøgelse er lønnen for den gennemsnitlige topchef i Storbritannien steget med en tredjedel siden 2010.
Lønningerne til de britiske topchefer har fortsat kurs mod skyerne.
Siden 2010 er lønnen for den gennemsnitlige direktør hos et børsnoteret selskab på FTSE-100-indekset steget med 33 pct. ifølge nye data fra tænketanken High Pay Centre. Tænketanken er netop sat i verden for at kigge på den stigende indkomstulighed i britiske selskaber.
Den gennemsnitlige lønpakke for direktørerne ramte i 2015 5,48 mio. pund - det svarer til godt 48 mio. kr.
Året før lød gennemsnitslønnen på 4,95 mio. pund - eller 43,4 mio. kr.
Dermed tjente direktørerne for de 100 største børsnoterede selskaber i Storbritannien i gennemsnit 140 gange mere end deres ansatte, skriver Reuters.
Ifølge undersøgelsens data var den højest betalte chef Martin Sorrell, der har stiftet den britiske reklamegigant WPP. Han fik 70 mio. pund i 2015. En markant stigning i forhold til året før, hvor han fik 43 mio. pund.
Lønforholdene har for længst tiltrukket sig politikernes opmærksomhed - heriblandt Storbritanniens nye premiereminister, den konservative Theresa May.
Hun har for nylig fordømt de overdrevne lønposer. I juli kaldte May gabet mellem medarbejdernes og ledernes løn for både »irrationelt« og »usundt«.
Da hun tidligere på året søsatte sin kampagne for at blive leder af det konservative parti, satte hun fokus på landets børsnoterede selskaber, og hvordan de skulle styres. Her var forslaget bl.a., at aktionærerne skulle have lov til at fastsætte individuelle lønpakker til topledelsen hvert år.