Champagne ramt af frost, svampe og råd
Dårlige vejrforhold og planteproblemer i Champagne gør høsten til en af de dårligste siden 1980'erne.
Der bliver ikke poppet mange propper hos champagneproducenterne denne sommer. Vinavlerne, der står bag den brusende, franske signaturdrik, spår nemlig sorte udsigter for høsten.
Det skriver vin- og spiritusmagasinet Decanter.
Det er det dårlige vejr og råd i planterne, der er skyld i, at høsten formentlig bliver den mindst udbytterige i flere årtier.
I foråret blev Côte des Bar, der har en fjerdedel af vinmarkerne i Champagne-regionen, ramt af frostvejr. Ifølge producenten Jean Pierre Fleury fra Champagne Fleury-distriktet har det lunefulde vejr kostet ham 70 pct. af omsætningen.
Aube i Champagne-distriktet blev senere på sæsonen ramt af haglbyer og efterfølgende en epidemi af svampesygdommen meldug.
Den anerkendte champagneproducent Eric Rodez fra Ambonnay siger til mediet, at det har været den mest komplicerede sæson siden 1956.
Vinmediet har talt med en anden producent, Olivier Horiot fra Les Riceys, som estimerer, at regionens udbytte i gennemsnit vil ligge omkring 2,5 til 3 tons, hvilket er et godt stykke under forventningen på 10,7 tons, som blev nedsat af Frankrigs organisation for champagneproducenter, CIVC, i juli.
Hos champagnehuset Philipponnat lyder det, at avlerne må grave dybt i reserven for at kunne møde forventningerne og slukke tørsten hos forbrugerne.