Erhverv

Kæmpe formuer er gået i arv gennem hundrede år

Artiklens øverste billede
En af de mest velhavende florentinske familier, Frescobaldi, er her repræsenteret med fra venstre Leonardo Frescobaldi, Lanberto Frescobaldi (nummer tre fra venstre) og Vittorio Frescobaldi (nummer et fra højre) i forbindelse med en præsentation af deres vin, "Luce" i 1997. Foto: Francesco Bellini/AP

De familier, der var de mest velhavende i Firenze i 1427 er stadig i dag de rigeste i den toscanske middelalderby. Det viser ny forskning.

I følge Bloomberg News viser forskningen også, at Europa fører, når det gælder omfanget af "gamle penge", altså formuer der er gået i arv fra generation til generation. I Europa går familieformuer i arv i højere grad, end man ser det i USA og Aisen, hvilket er et tegn på lav social mobilitet.

Mere end en tredjedel af Italiens rigeste personer har ifølge en undersøgelse af verdens dollar-milliardærer, foretaget af Peterson Institute for International Economics, arvet deres formuer sammenlignet med kun 29 pct. for USA og 2 pct. for Kina. På toppen over de nedarvede rigdomme i den udviklede verden finder man Tyskland, hvor 65 pct. har arvet den formue, de lever af i dag.

Europas indkomstklasser er ifølge Bloomberg News ikke meget mere rigid end i USA, men manglen på social mobilitet er en større bekymring, fordi den økonomiske vækst og antallet af ledige stillinger er mindre.

Den amerikanske økonomi er vokset med 9,9 pct. i faste priser siden 2007 sammenlignet med en vækst i EU på 2,8 pct. i samme periode. BNP per indbygger er næsten en tredjedel lavere i EU sammenlignet med USA, når man justerer for købekraft og yderligere er arbejdsløsheden i EU næsten dobbelt så høj som i USA.

De rigeste florentinske familier i dag var, ifølge en undersøgelse lavet af den italienske centralbank, også på toppen af samfundsstigen for tæt ved 600 år siden.

En af disse rige familier er Frescobaldi, hvor formuen er blevet givet videre fra generation til generation i mere end 700 år.

Et af medlemmerne, Lamberto Frescobaldi. påpeger:

»Du bliver nødt til at føle, at du ikke ejer det, du har arvet, men i stedet skal du drive det ordentligt.«

Aktiefokus

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.