Købstædernes Forsikring vokser - men rammes på gamle skader
Mens flere af de største danske forsikringsselskaber kæmper med at få lidt vækst på toplinjen, som udgøres af præmieindtægter, så kan det kundeejede forsikringsselskab Købstædernes Forsikring glæde sig over fortsat solide vækstrater i første halvår.
Trods væksten er selskabets forsikringsdrift i første halvår imidlertid underskudsgivende, efter at ældre skader har vist sig dyrere end der tidligere er hensat til.
For de første seks måneder af 2016 kunne Købstædernes Forsikring notere bruttopræmieindtægter med på 406,4 mio. kr., hvilket var 8,7 pct. over niveauet i samme periode sidste år.
- Udviklingen de første seks måneder af 2016 bekræfter, at vores markedsstrategi virker, siger administrerende direktør Anders Hestbech fra Købstædernes Forsikring i forbindelse med regnskabet.
Han noterer, at selskabet har sænket sin omkostningsprocent med 0,6 pct. til 23,2 pct., og at selskabet har fået gennemført et salg af sin domicilejendom i København samt øget egenkapitalen med 59 mio. kr.
- Og vi fortsætter med at udvide kredsen af samarbejdspartnere, som begynder at levere flere nye kunder, tilføjer Anders Hestbech.
Den pæne vækst i halvåret kan dog ikke hindre, at Købstædernes Forsikring for perioden må notere et underskud af forsikringsdriften på 19,7 mio. kr., svarende til en combined ratio, som sætter erstatninger og driftsudgifter i forhold til præmier, på 104,7.
Underskuddet skyldes såkaldt negativt afløb på ældre skader, som dækker over, at tidligere hensættelser ikke har været tilstrækkelige til at dække tabene på de pågældende skader. Renset for det negative afløbsresultat gav forsikringsdriften et overskud på 11,0 mio. kr. og en combined ratio på 97,1.
Udviklingen i afløbet i første halvår medfører, at Købstædernes Forsikring nedjusterer forventningerne til forsikringsdriften for hele året. Mens der fortsat ventes en præmievækst for hele året på 7 pct., så betyder afløbsresultatet nemlig, at der nu ventes en combined ratio for 2016 i niveauet 99-102 mod tidligere ventet 98-99.
Prognosen er under forudsætning af, at der ikke indtræffer voldsomme storme eller andre katastrofer, noteres det.
Ritzau Finans