Tusindvis af Rema 1000's kunder vil tjene penge på at købe ind for deres nabo
Discountkæden sætter fart i ny digital tjeneste med 18.000 tilmeldte indkøbere.
18.000 danske forbrugere er klar til at købe ind for naboen.
Discountkæden Rema 1000 sætter i dag, tirsdag, liv i en ny digital indkøbstjeneste under navnet Vigo. Og kæden oplyser, at over 18.000 har meldt sig som indkøbere efter introduktionen for en måned siden.
»Vi nåede vores eget mål om 10.000 private indkøbere allerede den første uge og er nu over 18.000. Det er vi meget positivt overraskede over. Der er en bølge om, at danskerne gerne vil hjælpe hinanden - og ikke kun for at tjene lidt ekstra,« siger adm. direktør Henrik Burkal, Rema 1000 Danmark.
I den digitale indkøbstjeneste kan forbrugere handle digitalt og få varerne bragt til døren af privatpersoner. De får penge for at pakke og købe varerne i discountbutikken samt bringe dem ud.
Den norskejede discountkæde Rema 1000 med 282 butikker rundt om i Danmark har med Vigo valgt at bringe en slags deleøkonomi ind i onlinehandlen med dagligvarer. Det samlede nethandel er i hastig vækst, men det har hidtil knebet med at få høj fart i salget af fødevarer via den kanal. Især fordi det både her i landet og internationalt har knebet med at generere indtægter ved handelsformen, da især distribution og pakning af varer er kostbar.
Samtidig er der fortsat op mod 3.000 fysiske dagligvareforretninger her i landet - og dermed er Danmark blandt de lande i Europa, der har flest butikker målt på antal indbyggere.
Ifølge branchefolk udgør onlinehandel - trods aktuel vækst - fortsat kun 1-2 pct. af dansk dagligvarehandel. Men flere aktører har dog skruet op de seneste måneder, hvor eksempelvis Nemlig.com har udvidet selskabets leveringsområder til flere dele af landet. Coop Danmark har som den første af de store dagligvareselskaber også ekspanderet med en landsdækkende netbutik, ligesom en række leverandører udbyder dagligvarer direkte til forbrugerne via platformen Shobr.dk.
For Rema 1000 er målet med projektet også at sikre fortsat liv i kædens 282 fysiske butikker, der har lokale købmænd som franchisetagere.
»Vigo er for os næste generation af nethandel. Og samtidig betyder teknologi, digitalisering og onlinehandel ofte butiksdød ude i landet, men det her projekt skal vi gerne støtte også den lokale købmand,« mener Henrik Burkal.