Erhverv

Skandinavisk arkitektgigant køber Aarhus Arkitekterne

Den skandinaviske arkitektvirksomhed Link arkitektur har købt den danske tegnestue Aarhus Arkitekterne, som i løbet af 2017 vil sløjfe sit navn.

Artiklens øverste billede
Et af Aarhus Arkitekternes fokusområder er hospitalsbyggeri, og med opkøbet forventer Link Arkitektur at styrke sin position i sundhedssektoren i Skandinavien. Her ses udvidelsen af Helsingborgs Lasarett, som Aarhus Arkitekterne er involveret i. Illustration: Aarhus Arkitekterne

Den oprindeligt norske arkitektvirksomhed Link arkitektur har købt Aarhus Arkitekterne. Den danske tegnestue har sagt ja til at blive købt for at blive en større spiller på markedet.

»Det er en del af en langsigtet strategi om at blive en større skandinavisk tegnestue. For at kunne matche de store sygehusprojekter skal vi være større, og muligheden for at blive en del af Link var en fortryllende mulighed for at komme videre ad det spor,« siger Tommy Falch, som er partner og adm. direktør i Aarhus Arkitekterne.

Store sygehusbyggerier i milliardklassen kræver ifølge Tommy Falch en virksomhed med en vis størrelse. Normalt løste Aarhus Arkitekterne den udfordring ved at gå sammen med andre firmaer i konsortier, men nu får virksomheden en meget større styrke alene.

Link Arkitektur overtager Aarhus Arkitekternes 90 medarbejdere, så virksomheden i alt beskæftiger 440 medarbejdere i Skandinavien.

Tommy Falch kommer til at stå i spidsen for den danske del af Link Arkitektur, mens de øvrige tre partnere ligeledes beholder deres ledende stillinger. Dog er de ikke længere at finde i ejerkredsen, da Link arkitektur har overtaget 100 pct. af aktierne. Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen.

Aarhus Arkitekternes startede som en tegnestue i Aarhus i 1909, men sidenhen har virksomheden bredt sig over landkortet. Virksomheden har i dag også et kontor i København og løser desuden opgaver i Sverige og i Norge.

Også Link arkitektur har kontor i København, men der sidder pt. kun 4 medarbejdere, så opkøbet sikrer en langt større tilstedeværelse i Danmark.

Link arkitekturs danske ansatte vil i løbet af 2017 flytte ind hos Aarhus Arkitekterne, og samtidig vil Aarhus Arkitekterne skifte navn til Link Arkitektur Danmark. Til spørgsmålet, om hvorvidt Aarhus Arkitekterne ikke giver afkald på et brand i Danmark, svarer Tommy Falch:

»Vi har et kendt brand, men hvis vi gerne vil gå den internationale vej, er det også godt at have et godt navn som Link.«

Med opkøbet styrker Link Arkitektur sin position inden for sundhedsbyggeri i Skandinavien, og det er en af grundene til, at arkitektvirksomheden har valgt at købe Aarhus Arkitekterne. Opkøbet er ifølge Link Arkitektur en vigtig brik i forhold til ambitionen om at blive en ledende spiller på netop det område.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.