Erhverv

Verdens største supermarkedskæde går i priskrig mod Aldi

Imens venter en anden discountgigant på at indtage USA.

Wal-Mart er verdens største detailkæde med over 11.000 butikker i 27 lande. Foto: Gunnar Rathbun.

Den amerikanske supermarkedsgigant Wal-Mart er gået i priskrig mod den tyske discountkæde Aldi, der har stor succes på det amerikanske marked.

I mindst 1.200 af sine butikker i USA har Wal-Mart, der er verdens suverænt største supermarkedskæde, lanceret omfattende prissammenligninger på en lang række produkter og efterfølgende sænket sine priser, så de er lavere end rivalen Aldis.

Det fortæller fire kilder med kendskab til sagen til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge stikprøver fra Reuters har Wal-Mart tidligere været op mod 20 pct. dyrere end Aldi på udvalgte dagligvarer. Nu ligger Wal-Mart imidlertid under Aldis priser på mange af de samme varer, viser det sig.

Wal-Mart forventer, at dens leverandører, heriblandt Johnson & Johnson og Kraft Heinz, hjælper koncernen med at slå konkurrenter som Aldi på prisen, siger de fire kilder, der ikke har ønsket at stå frem med navn.

Selvom Aldi kun sidder på 1,5 pct. af det amerikanske dagligvaremarked, vokser discountkæden med tocifrede vækstrater årligt. Derudover er en anden tysk spiller, Lidl, på vej til at indtage USA med planer om 550 butikker inden for de kommende år.

Wal-Mart er også i skarp konkurrence med supermarkeder som Kroger, Albertsons og Publix, skriver Reuters.

Den hårde konkurrence er gået udover Wal-Marts bundlinje, der faldt med 18 pct. i seneste kvartal sammenholdt med samme periode året før. Ifølge Wal-Mart skyldes faldet særligt »prisinvesteringer,« hvilket dækker over udgifter til at sænke priserne.

Wal-Mart har ikke ønsket at kommentere de nye oplysninger om prissammenligninger og pres på leverandører. Heller ikke Aldi har ønsket at kommentere historien.

Wal-Mart er verdens største detailkæde med over 11.000 butikker i 27 lande. Bag den kæmpemæssige koncern står Walton-familien, der er USA's rigeste familie med en formue på over 800 mia. kr.

Læs også