Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Medie: Mærsk indgår nordsøaftale med staten

4000 nye arbejdspladser og en investering på 30 mia. kr. er på plads, skriver Berlingske. Mærsk vil ikke kommentere sagen.

Oliekrise i Nordsøen
Staten og Mærsk er på vej med ny aftale om Nordsøen. Foto: Carsten Ingemann/Polfoto Foto: Carsten Ingemann

Efter flere måneders forhandlinger er den danske stat og A.P. Møller-Mærsk blevet enige om en ny aftale for Nordsøen. Planen mangler kun godkendelse af Folketingets partier og detaljerne ventes offentliggjort inden for få dage, skriver Berlingske Business.

Der har gennem flere måneder været spekulationer om, hvad fremtiden for den danske olie- og gasudvinding i Nordsøen skulle være. Det er især problemerne med det store Tyra-felt, som parterne har været uenige om.

»Vi er fortsat i dialog med regeringen, og har ikke yderligere kommentarer til processen,« siger Louise Münter, der er pressechef for energidivisionen i A.P. Møller-Mærsk til Finans.

Heller ikke fra regeringens side er man særlig meddelsom om detaljerne lige nu.

Finansministeriet har på Twitter skrevet:  "Der går rygter om, at en ny Nordsø-aftale er på plads. Det er ikke korrekt. Der forhandles stadig mellem parterne."

Tyra-feltet synker, og det vil kræve store investeringer at redde feltet. Det har A.P. Møller-Mærsk ikke været villige til uden en kompensation fra statens side enten i form af et større fradrag og/eller en lavere beskatning.

Mærsk har tidligere truet med at lukke feltet helt, uden en ny aftale. Hvis man ikke var nået til enighed, ville feltet være blevet lukket i slutningen af 2018.

Ifølge Berlingske betyder den nye aftale, at satsen for de skattemæssige afskrivninger øges fra de nuværende 15 pct. til 20 pct., og at kulbrintefradraget, der i dag udgør 5 pct., hæves til 6,5 pct. i en begrænset periode på seks år.

Dertil kommer en række andre reguleringer i forhold til olieprisens udvikling.

BRANCHENYT
Læs også