Erhverv

DR lukker Café Hack med øjeblikkelig virkning efter afsløring

Det populære radioprogram Café Hack bliver lukket, oplyser DR.

Søren Dahl, vært på det kendte radioprogram Café Hack, der lukker med øjeblikkelig virkning. Foto: Tobias Nicolai.

Det populære radioprogram Café Hack, der i mange år er blevet sendt på P4 om søndagen, er blevet hevet af sendefladen med øjeblikkelig virkning. Det oplyser DR.

Beslutningen er truffet, efter at Radio24syv tidligere på ugen kunne afsløre, at produktionsselskabet SK Productions, der står bag Café Hack, har opkrævet betaling fra nogle af de steder, som programmet er blevet sendt fra i løbet af sommeren 2016.  Ifølge Radio24syv har SK Productions fået 1 mio. kr. fra de steder, hvor programmet blev sendt.

SK Productions har redegjort for disse aftaler, og på baggrund af denne redegørelse har DR altså valgt at stoppe samarbejdet med SK Producktions.

»Det er en alvorlig sag for alle parter, når vi på denne måde skal afslutte et samarbejde med et produktionsselskab, som vi har arbejdet sammen med i rigtigt mange år. Men der er desværre ikke nogen vej uden om. Der må ikke kunne sås tvivl om DR's troværdighed, og der er ingen tvivl om, at SK Productions i forbindelse med produktionen af sommer-versionerne af ’Cafe Hack’ har overtrådt DRs retningslinjer, når de har opkrævet penge fra de enkelte steder,« siger Gustav Lützhøft, der er radiochef i DR.

Ifølge DR's etiske regler er det ikke tilladt med nogen former for sponsorering i forbindelse med radioprogrammer.

»Vi har ingen grund til at tro, at de enkelte steder har haft redaktionel indflydelse på programmerne, men det skal være helt klart, at man selvfølgelig ikke kan købe sig til eksponering i DRs radioprogrammer. Derfor er vi også nødt til at tage det store skridt det er at stoppe samarbejdet,« siger Gustav Lützhøft.

BRANCHENYT
Læs også