Erhverv

Café Hacks skabere lægger sag an mod DR

Skandalen om det kendte radioprogram Café Hack tager en ny drejning.

Søren Dahl, vært på det kendte radioprogram Café Hack, der lukker med øjeblikkelig virkning. Foto: Tobias Nicolai.

Skaberne bag det populære radioprogram Café Hack, Søren Dahl og Kristian Borregaard, går nu til modangreb på DR, der onsdag valgte at lukke radioprogrammet med øjeblikkelig virkning.

Det skete, efter at det er kommet frem, at produktionsselskabet bag radioprogrammet i strid med reglerne har opkrævet betaling af værtssteder.

Søren Dahl og Kristian Borregaard, der ejer produktionsselskabet SK Productions, siger, at de er »i chok over DR's beslutning« og »dybt rystede« over forløbet. Derfor vil de sammen lægge sag an mod DR, siger de i en pressemeddelelse.

DR's beslutning om at skrotte Café Hack blev truffet, efter at Radio24syv tidligere på ugen kunne afsløre, at SK Productions har opkrævet betaling fra nogle af de steder, som programmet er blevet sendt fra i løbet af sommeren 2016.

Ifølge Radio24syv har SK Productions fået 1 mio. kr. fra de steder, hvor programmet blev sendt.

Men når SK Productions har opkrævet penge fra værtssteder skyldes det, ifølge Søren Dahl og Kristian Borregaard, at de penge, som de har fået fra DR til at producere programmerne, ikke har stået mål med udgifterne dertil.

»Det har været 100 procent nødvendigt med disse midler for at kunne gennemføre disse events og for at kunne levere programmer til DR. Alle med forstand på radio- og tv-produktion kan bekræfte omkostningsniveauet ved den slags produktioner,« siger de i pressemeddelelsen.

Ifølge DR's etiske regler er det ikke tilladt med nogen former for sponsorering i forbindelse med radioprogrammer. Det skal bl.a. sikre, at der ikke kan sås nogen tvivl om DR's troværdighed, lød det fra Gustav Lützhøft, radiochef i DR, torsdag formiddag.

»Der er ingen tvivl om, at SK Productions i forbindelse med produktionen af sommer-versionerne af ’Cafe Hack’ har overtrådt DR's retningslinjer, når de har opkrævet penge fra de enkelte steder,« sagde Gustav Lützhøft.

»Derfor er vi også nødt til at tage det store skridt det er at stoppe samarbejdet,« fastslog han.

Hvor meget Søren Dahl og Kristian Borregaard vil sagsøge DR for fremgår ikke.

BRANCHENYT
Læs også