Erhverv

Mercedes har bygget verdens dyreste firehjulstrækker

Den tyske bilfabrik har ved Geneve bilshow præsenteret en SUV, der - uden afgifter - koster over 3,5 mio. kr.

Hvis du har penge nok, så kan denne Mercedes blive din. Foto: Luke Macgregor/Bloomberg

Mercedes Benz har længe haft vilde modeller inden for firehjulstrækkere - de såkaldte SUV'ere. Men nu har man lanceret den ultimative luksus i fabrikkens Maybach-serie.

Der er tale om en Mercedes-Maybach G-Class 650 og ifølge Bloomberg er det verdens dyreste Sport Utility Vehicle (SUV) til 500.000 dollars eller godt 3,5 mio. kr.

Bilen er blevet præsenteret ved bilshowet i Genève i Schweiz, og er bilproducentens seneste udvidelse af Maybach-mærket. Maybach er Mercedes' svar på Rolls-Royce og Bentley og er biler i den absolutte topklasse.

Bilen får en V12-motor lagt under hjelmen og der bliver kun produceret 99 eksemplarer.

»Denne bil vil imødekomme de højeste krav om luksus, men den vil stadig have de karakteristiske elementer fra G-klassen som gør den til en ægte off-roader. Kunder som køber denne bil er på udkik efter noget helt specielt,« siger Gunner Guethenke, der er chef for SUV-afdelingen hos Mercedes til Bloomberg.

"G-modellerne" står for Geländewagen og den er blevet produceret siden 1979. Den meget firkantede fremtoning minder om de tidligere udgaver af Land Rover Defender, skriver Bloomberg.

Mercedes er ikke det eneste mærke, der satser på luksusbiler inden for SUV-segmentet. VW introducerede sidste år sin "Bentayga" til 229.100 dollars og Rolls-Royce ventes at sende en 4x4 model på gaden næste år med en prisseddel på 400.000 dollars. Alle priser er uden danske afgifter.

BRANCHENYT
Læs også