Erhverv

Bilbossen er overrasket over brat afsked: »Jeg havde ikke set det komme, da jeg kørte på arbejde«

2016 var på alle måder et jubelår for den danske bilbranche, mener manden, der indtil torsdag morgen sad i førersædet.

Jens Brendstrup blev torsdag morgen orienteret om bestyrelsens beslutning i AutoBranchen Danmarks kontor i Taastrup. Foto: Dansk Erhverv Foto: Privat

Det er aldrig sjovt at blive sparket ud af hjørnekontoret, men det er trods alt nemmere at tackle situationen, hvis direktøren er forberedt på det. Det var dog ikke ligefrem tilfældet, da Autobranchen Danmarks frontfigur, Jens Brendstrup, torsdag blev fyret med omgående virkning.

»Det var virkelig en overraskelse. Jeg havde ikke set det komme, da jeg kørte på arbejde i morges,« lyder det på 10 timers afstand af afskedigelsen fra Jens Brendstup, som siden 2010 har været den øverste talsperson for landets bilforhandlere og autoværksteder og har skullet omfavne 1.400 medlemmer og 20.000 medarbejdere i en branche, der omsætter for 50 mia. kr. om året.

Faktisk har branchen aldrig solgt for så meget som i 2016, og samtidig har medlemmernes tilfredshed aldrig været større end nu, fortæller Jens Brendstrup, som i egen optik tillige har talt mere med politikerne på Christiansborg end nogensinde før. Derfor forstår han dybest set ikke fyringen, men noterer sig, at Autobranchen Danmark ønsker sig en anden profil end den 59-årige organisationsøkonom.

»Så der er ingen bad feelings hos mig. Det er jo et vilkår, når man er adm. direktør,« siger Jens Brendstrup, som nu er på udkig efter en tilsvarende stilling i en organisation med et politisk præg på den ene eller anden måde.

Hvad hans opsigelseskontrakt indebærer af økonomisk kompensation, vil han ikke afsløre.

Læs også