Erhverv

Novo Nordisk har fundet checkhæftet frem - væksten skal komme udefra

Det kriseramte medicinalselskab leder efter opkøbsmuligheder på tværs af forretningen, fortæller topchefen.

Lars Fruergaard Jørgensen overtog topposten hos Novo Nordisk i januar og forsøger nu at få forretningen på rette spor igen oven på en hel stribe af nedjusterede forventninger. Foto: Melissa Kühn Hjerrild

Novo Nordisk har i alt for mange måneder været lig med nedjusterede forventninger, men medicinalselskabet kan meget vel være på vej til at sprøjte en smule vækst ind i forretningens blodårer.

I et interview med Reuters Bureau torsdag tilkendegiver topchefen Lars Fruergaard Jørgensen i hvert fald, at Novo Nordisk har i sinde at foretage et eller flere opkøb for at styrke sin produktlinje.

»Vi er nødt til at kigge intenst efter ekstern innovation på tværs af vores forretninger,« lyder det fra den nye mand i spidsen i forlængelse af en historie om, at han er ved at forhandle en overtagelse på plads med det amerikanske biotekselskab Global Blood Therapeutics.

Selskabet med base i Californien er værdisat til knap 1,5 mia. dollars, mens Novo Nordisk har en markedsværdi på omtrent 85 mia. dollars. Lars Fruergaard Jørgensen vil ikke forholde sig direkte til historien om Global Blood Therapeutics, men forklarer i interviewet, at blodprodukter er et af de oplagte felter at hente forstærkning ude fra.

»Vi har et stærkt samarbejde med hæmatologer (eksperter inden for blodsygdomme, red.), så det kan godt blive relevant at opkøbe andre produkter på det område,« siger han og pointerer i den forbindelse, at Novo Nordisk sigter efter små opkøb til encifrede milliardbeløb i dollars. 

Læs også