Erhverv

Britisk avis runder 200.000 støttemedlemmer

The Guardians betalende medlemmer er steget til 200.000 på under et år, efter avisen bad sine læsere om økonomisk hjælp til at holde journalistikken kørende.

The Guardian. Foto: Raphael Satter

Det er svære tider for aviserne. I et forsøg på at vende udviklingen, der dækker over et fald i print såvel som den digitale omsætning, har The Guardian satset på at tiltrække betalende medlemmer, der ønsker at støtte avisens journalistik. Noget tyder på, at mediet har en vis succes med tiltaget.

Siden avisen i juni 2016 fremlagde sin nød for sine læsere, har avisen nu rundet 200.000 betalende medlemmer plus mere end 160.000 enkeltstående bidrag. Dertil kommer de 185.000 digitale abonnenter. Det skriver The Guardians chefredaktør Katharine Viner i et åbent takkebrev på hjemmesiden. Det fremgår ikke, hvor meget det samlet har bidraget med til avisens omsætning.

"Mens forretningsmodellen for journalistikken er i krise, så er det samme gældende for værdierne, som The Guardian er dedikeret til: Tolerance, ligestilling og troen på menneskets evne til at ændre verden til det bedre. Ved at stå bag troen på disse sammen med os, så betyder vores læsere så meget mere for os end bare penge," skriver hun og peger på, at de økonomiske bidrag har været med til at styrke indholdsproduktionen i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg, klimatruslerne og især Brexit.

The Guardian håber på at have flere end 1 mio. betalende støttemedlemmer i april 2019, oplyser hun.

Denne artikel er leveret af
Læs også