Erhverv
0

Fly-gigants ejer melder sig ind i oversøisk priskrig

IAG, der ejer British Airways, begynder fra sommer at flyve fra Europa til USA for 750 kr. med 30 fly i det nye selskab, Level. Dermed optrappes krigen mellem de store selskaber om billige billetter mellem Europa og USA.

Foto: Kirsty Wiggelesworth/AP

Fra sommer kan rejselystne europæere flyve fra Europa til flere destinationer i USA for 99 euro, ca. 750 kr. pr. vej.

Det er ifølge erhvervsmediet Bloomberg fredag meldingen fra International Consolidated Airlines Group (IAG), der også ejer det britiske flygigant British Airways.

Med 30 fly skal det nye selskab Level flyve passagerer fra Barcelona og til Los Angeles og Oakland i Californien samt Buenos Aires i Argentina og Den Dominikanske Republik. Meningen er at tilføje flere europæiske baser på et senere tidspunkt, hvor der også skal flyves til destinationer i Asien.

Tiltaget øger priskrigen på discountmarkedet, hvor både tyske Lufthansa og fransk/hollandske Air France-KLM, der allerede har kastet sig ind i kampen mod norske Norwegian om at sende folk billigt fra Europa til USA.

Vanen tro i discount-kampen kommer der dog en stribe tillæg oven i, hvis man skal have mere end et stykhåndbagage med. Ekstra kufferter, mad og wifi kommer til at koste kunderne, siger Willie Walsh, som er adm. direktør i IAG, ifølge Bloomberg.

BRANCHENYT
Læs også