Erhverv

Teslas billige model kommer - men analytikerne frygter at der ikke er penge nok

Tesla vil "kun" skrabe 10 mia. kr. sammen til billig model.

Elon Musk præsenterer på dette billede Model X. Men ved udgangen af året forventer han at kunne præsentere den nye Model 3, som almindelige forbrugere også skal kunne have råd til.  Foto: AP/ Marcio Jose Sanchez

10 mia. kr. Det er cirka så mange penge, elbilproducenten Tesla budgetterer med, når den nye Model 3 sættes i produktion til sommer. Sådan lød det i hvert fald onsdag, da børserne lukkede i USA. Men det er ikke penge nok, lyder det fra flere mæglerhuse.

Det skriver blandt andre norske DN og Marketwatch.com.

Tesla har annonceret at ville skrabe knapt 10 mia. kr. sammen gennem et udbud af gældspapirer og aktier, men ifølge UBS og Deutsche Bank er det ikke nok til »fuldt ud at adressere likviditetsbekymringerne«, lyder det i Marketwatch.

Særligt hvis produktionen forsinkes, kan Tesla-chefen Elon Musk blive nødt til at skulle ud på markedet efter flere penge, lyder kritikken.

Teslas aktie er steget efter udmeldingen onsdag, men:

»Likviditet og kontantforbrug forbliver imidlertid afgørende for kortsigtede risici, og investorerne kan begynde at blive bekymrede for yderligere kapitalbehov, eftersom det er anden gang i år, at der rejses kapital på den måde,« udtaler UBS til Marketwatch.

Fra Deutsche Bank lyder det, at selvom Tesla virker selvsikker, kan den relativt lave sum, der efterspørges, gøre investorerne bekymrede.

Den nye model fra Tesla kommer til at koste omkring 35.000 amerikanske dollars, svarende til ca. 243.000 danske kr. Den danske pris kendes endnu ikke.

BRANCHENYT
Læs også