0

Midtjysk familie sælger livsværket i milliardhandel

Familieejede Borg Automotive er blevet solgt til industrikonglomeratet Schouw & Co.

Søren Toft-Jensen ejer af familievirksomheden Borg Automotive.

Pengene er væltet ind i den familieejede Silkeborg-virksomhed Borg Automotive, der har skabt en lukrativ forretning på at renovere brugte reservedele.

Nu har ejer Søren Toft-Jensen og hans fond, Borg-Fonden, imidlertid valgt at sælge det indbringende familiefirma til industrikonglomeratet Schouw & Co., der har hovedsæde i Aarhus. Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Handlen værdisætter hele Borg Automotive til 1,15 mia. kr. Schouw & Co. vil overtage 85 pct. af virksomheden, hvis handlen godkendes af de relevante myndigheder.

Borg Automotive er en af Europas største aktører inden for miljøvenlig refabrikation af brugte bilkomponenter, bl.a. startere, generatorer, bremsekalibre og styretøj. Salget sker gennem grossister til autoværksteder i hele Europa.

Det var Søren Toft-Jensen, der i 1975 stiftede virksomheden under navnet Toft Jensen Elektro. Det var i Rudkøbing på Langeland.

Siden voksede selskabet eksplosivt og flyttede til Silkeborg. Her omsætter den årligt for over en halv mia. kr. og har på fem år indtjent næsten 200 mio. kr. til Søren Toft-Jensen og hans familie.

Søren Toft-Jensen, der er uddannet elektromekaniker, har tidligere tilkendegivet over for Børsen, at han overvejede at sælge ud af livsværket. Han har allerede trukket sig fra den daglige drift, og ingen af hans børn har ønsket at overtage familiefirmaet.

Nu er erhvervsmanden snublende tæt på at overdrage aktiemajoriteten i sit selskab til milliardkoncernen Schouw & Co., der ejer en række selskaber. Kun myndighedernes godkendelse mangler.

Hvis handlen går igennem, etablerer Schouw & Co. en ny koncernaktivitet inden for refabrikering af komponenter til bilindustrien. Samtidig indleder koncernen en langsigtet investering i cirkulær økonomi og bæredygtighed, lyder det.

Overtagelsen ventes at få virkning fra begyndelsen af april 2017.

BRANCHENYT
Læs også