Erhverv

Dansk opfinder vinder pris for ny slags toiletbørste – nu skal den til udlandet

Det er næsten som at vinde en Oscar, siger manden bag den genopfundne toiletbørste, Stig Brammer Knudsen.

Stig Brammer Knudsen kan næsten ikke tro den interesse han oplever fra udlandet for sin genopfindelse af toiletbørsten. Foto: Privatfoto

Næsten alle ejer en. Mange synes nok, den er træls at bruge. Til dem er der nu hjælp på vej.

Den danske opfinder Stig Brammer Knudsen har vundet en stor pris for sin seneste opfindelse - en ny toiletbørste, kaldet Sanimaid.

Det skete ved en uddeling i Chicago i weekenden. Her vandt Stig Brammer prisen Global Innovation Award ved brancheshowet Home + Housewares Show.

»Det er jo næsten som at vinde en Oscar. Jeg har i mange år forfulgt min iværksætterdrøm, og jeg tror, det er ligesom, når man efter flere forsøg på at komme op på vandskiene endelig lykkes. Man har lært af sine tidligere forsøg, og nu er man klar til at nyde turen,« siger Stig Brammer Knudsen.

Toiletbørsten har en ny udformning, som bl.a. gør det nemmere at rengøre under kanten af kummen. Samtidig er børstehovedet lavet af vandafvisende materiale. Dermed kan det være slut med en holder fyldt med ulækkert vand.

Det har taget næsten tre år at udvikle toiletbørsten, og turen har ikke været nem. I efteråret 2016 deltog Stig Brammer Knudsen i DR-programmet Løvens Hule, hvor et dommerpanel med bl.a. stifteren af rengøringsvirksomheden Combiservice, Birgit Aaby, afviste at investere i Sanimaid.

Det var som en spand kold toiletvand i hovedet.

»Jeg tænkte, hvordan skal jeg nu komme videre? Jeg havde brug for kapital for at kunne markedsføre toiletbørsten, og jeg kunne ikke lige se, hvor den skulle komme fra,« siger Stig Brammer Knudsen.

Det endte med, at gamle venner og Stig Brammer Knudsens søster investerede i toiletbørsten. Den investering kan blive rigtig god, for nu kommer opfindelsen ud i butikkerne, både i Danmark og i udlandet.

»Det bliver helt underligt at se min idé på varehylderne efter så mange års arbejde. At opnå dette efter mine mange iværksætterprojekter er bare fantastisk. Man tænker ikke over det, men toiletbørster er et kæmpemarked. Alene i USA bliver der solgt toiletbørster for 1 mia. dollars om året,« siger Stig Brammer Knudsen. 

Produktet er blevet sendt ud på det skandinaviske marked, og på messen i Chicago var der masser af interesse for toiletbørsten fra lande som Japan og USA, fortæller han.

Læs også
Top job