Serier

Nyhed: Hotellers ordrebøger er fyldte som før corona. Nyhed: Vi bruger mere sort strøm i stikkontakterne. Nyhed: Så mange deltagere bliver headhuntet til "Løvens Hule".

Olieselskaberne sprang fra Nordsøaftale i sidste øjeblik - og fik lempeligere modregning

Finans løfter her sløret for armlægningen mellem staten og olieselskaberne i det langstrakte forhandlingsforløb om en ny nordsøaftale. Og Finans kan også berette, at regeringen oprindeligt ville finansiere dele af skatterabatten til olieselskaberne med forringelser i dagpengesystemet.

Oliekrise i Nordsøen
DUC-partnerne vendte tommelfingeren ned til Nordsøaftale og fik værdifuld foræring. Foto: Jo Roettger. Foto: Jo Roettger/AP

TV2 News stod foran Finansministeriets røde bygning på Slotsholmen og kørte breaking news på en ny Nordsøaftale. Forligspartiernes forhandlere havde smidt, hvad de havde i hænderne for at stå i Finansministeriet kl. 14.

Kun de sidste knaster om krone-krone finansiering og penge til forskning i grøn olieindvinding manglede, inden et bredt flertal i Folketinget kunne nikke endeligt ja til den aftale, som regeringen nu efter mange måneders forhandlinger havde på plads med Mærsk og DUC om lempeligere afskrivningsregler. Skattelettelsen skulle i første omgang gøre det attraktivt for Mærsk og dets DUC-partnere Shell og Chevron at gå i gang med genopbygning af det store Tyra-gasfelt i Nordsøen og dermed sikre staten store skatteindtægter i en årrække fremover...

Læs også
Top job