Erhverv

Prototype til Concordens afløser er klar til at blive bygget

En investering på 225 mio. kr. sikrer finansieringen til og med tests af prototypen på nyt superfly, som kan fragte passagerer fra London til New York på 3 timer og 15 minutter.

Sådan forestiller Boom sig, at det endelige fly vil tage sig ud. Foto: Computer animation fra Boom.

Det er 14 år siden, at det legendariske og lynhurtige overlydsfly Concorden blev sendt på pension.

Nu har et bud på en afløser, Boom Supersonic, sikret sig en investering på 33 mio. dollar (225 mio. kr.), hvilket er nok til, at de kan bygge og teste en prototype. Det skriver teknologimediet Techcrunch.

Prototypen, der bliver bygget i størrelsesforholdet 1:3 og går under navnet Baby Boom, forventes klar til test senere på året.

Den endelige udgave af Boom Supersonic vil have plads til 45 betalende passagerer. De kan rejse med 2,2 gange lydens hastighed (Mach 2,2), hvilket betyder, at rejsetiden fra New York til London vil være på blot 3 timer og 15 minutter, hvis det nye fly bruges på ruten.

Mach 2,2 svarer til 2.335 km/t. Det er 10 pct. hurtigere end Concorden, der fløj med Mach 2,0.

»Vi har nu alle delene på plads - teknologi, leverandører og kapital - til at gå ud og skrive historie og sætte nogle fartrekorder,« siger Booms grundlægger og adm. direktør Blake Scholl til Techcrunch. 

Foruden Boom er Richard Branson, kendt fra blandt andet Virgin, også med i projektet. Det er Virgin Atlantics fabrik The Spaceship Company, der skal levere ingeniørarbejdet, fremstillingen og test til Boom.

De to selskaber har endnu ikke fastsat en dato for, hvornår den første kommercielle afgang bliver. Til gengæld oplyser de, at billetterne for en returbillet New York-London bliver på 5.000 dollars, og at flyet vil kunne rumme 45 passagerer. Indretningen er en stolerække i hver side.

Her under kan du se det TV-indslag, som Jyllands-Postens Lars Græsborg Mathiasen lavede om det nye supersoniske fly i januar. 

BRANCHENYT
Læs også