Erhverv
0

Nordjysk mælkefamilie begæret konkurs - har gæld på over 150 mio. kr.

Endnu en dansk storbonde er på vej mod afgrunden. Denne gang er det Bøje Pedersen, der driver en af landets største mælkeproduktioner.

Endnu en dansk storbonde er erklæret konkurs.

Manden bag en af Danmarks største mælkeproduktioner er sammen med sin hustru og to sønner på vej mod konkurs.

Det drejer sig om Bøje Nedergård Pedersen, der fra Arden i Himmerland driver en produktion med 1.200 malkekøer. Nu er han blevet begæret konkurs ved Skifteretten i Aalborg, skriver Berlingske Business.

Bøje Pedersen har sammen med sin hustru og to sønner, ifølge Berlingske, en samlet gæld på 166 mio. kr. Heraf tegner Bøje Pedersen sig for størstedelen.

Kurator i konkurssagen, advokat Rune Hyllested fra Storm Advokater, siger til Berlingske, at man lige nu er ved at få et overblik over sagen »med henblik på, at virksomheden skal sælges bedst muligt.«

Udover sin omfattende mælkeproduktion er Bøje Pedersen formand for Nordjyllands Landbrugsskole og medlem af Agri Nord, der bl.a. rådgiver landmænd om økonomi. Og han er langtfra den eneste danske storlandmænd, der er gået ned.

I marts begærede den kendte storbonde Bernhard Mortensen sig selv konkurs. Det skete på trods af en historisk stor gældseftergivelse.

Bernhard Mortensen var i en årrække en af Danmarks største svineproducenter, men kæmpede med store underskud og en negativ egenkapital.

Da Bernhard Mortensens bankforbindelser - anført af Den Jyske Sparekasse - i 2015 accepterede at nedskrive hans gæld med næsten 100 mio. kr., var der tale om en af de største gældseftergivelser nogensinde til en dansk landmand.

Også mælkeproducenten Bart Pelgröm, der i 2015 blev udnævnt til Årets Landmand, måtte for under et år siden sande, at landbrugskrisen kan knække selv dem, der er udset som erhvervets største talenter.

Trods en arbejdsdag på 17 timer kunne han ikke redde sin sønderjyske gård med 280 køer og 220 hektar. I august indgav Bart Pelgröm således en konkursbegæring til skifteretten i Sønderborg.

BRANCHENYT
Læs også