Erhverv

ISS køber amerikansk cateringfirma for 1,5 mia.

Servicekæmpe køber den californiske cateringvirksomhed Guckenheimer med 2,3 mia. i omsætning og 3.200 ansatte for 1,5 mia. kr.

Foto: Niels Hougaard

Der kommer 3.200 flere medarbejdere i ISS. Og en nordamerikansk virksomhed, som servicekæmpen begejstret beskriver som lidt af en pengemaskine. Hvis konkurrencemyndighederne altså ikke står i vejen.

ISS har netop meddelt til fondsbørsen, at man, så længe myndighederne og visse forudsætninger om virksomhedens resultater fra sidste år holder, køber den californiske cateringvirksomhed Guckenheimer med 2,3 mia. i omsætning og 3.200 ansatte for 1,5 mia. kr.

»ISS har længe haft en ambition om at købe en nordamerikansk cateringforretning, og denne proces demonstrerer vores tålmodighed og disciplin, når det kommer til at vælge det rigtige aktiv. Begge selskaber (ISS og Guckenheimer, red.) har key account-fokus, betjener de samme industrisegmenter og deler kultur og værdier,« lyder det i fondsbørsmeddelelsen fra ISS-topchef Jeff Gravenhorst.

ISS har i forvejen 14.103 ansatte og en omsætning på 4,7 mia. kr. i Nordamerika.

ISS fremhæver i fondsbørsmeddelelsen Guckenheimers indtjeningskraft og venter, at den gældsfinansierede overtagelse vil have finansieret kapitalomkosningerne allerede ved udgangen af 2018.

BRANCHENYT
Læs også