Ian Winther Høiland er 29 år, men allerede ejendomsmatador og multimillionær

På trods af sin unge alder har Ian Winther Høiland skabt et forretningsimperium, der vokser år for år.

Ian Winther Høiland begyndte allerede så småt i ejendomsbranchen som 15-årig. Foto: Ejendomsvisioner

Når mange er i slutningen af 20'erne, har de først lige taget hul på karrieren og fået en fod inden for på arbejdsmarkedet.

Så er der andre, som i slutningen af 20'erne har slået sit navn fast og opnået store ting i arbejdslivet til trods for den unge alder. I den kategori findes Ian Winther Høiland.

For selvom passet afslører, at han er 29 år, har Ian Winther Høiland allerede opbygget et forretningsimperium med alt fra ejendomsinvestering- og administration til byggerådgivning og en frisørkæde.

IWH Holding
Disse selskaber hører under Ian Winther Høilands holdingselskab, IWH Holding:
  • IWH Ejendomme
  • Ejendomsvisioner
  • Byggeforeningshusene
  • Hairwerk
  • Holdingselskabet af 18. marts, herunder Rådmandsgaarden
  • IWH Invest

Det hele styres fra holdingselskabet IWH Holding, der har syv selskaber under sig, og som i 2016 havde et overskud efter skat på 13,7 mio. kr. Det er en stigning på næsten 500 pct. i forhold til 2015.

En del af overskuddet kommer dog fra opskrivninger af ejendommes værdi, og dermed kører flere af selskaberne med driftsunderskud.

Mio. kr. 2014 2015 2016
Resultat efter skat 0,3 2,4 13,7
Egenkapital 0,4 2,8 16

Ian Winther Høiland forklarer, at opskrivningerne er bogført ud fra realkreditvurderinger af ejendomme og kalder derfor selv overskuddet for »tilfredsstillende«.

Han fortæller desuden, at overskuddet også skyldes nogle vellykkede ejendomshandler og benytter samtidig lejligheden til at rose ejendomsadministrationsselskabet Ejendomsvisioner, som han ejer og er adm. direktør i.

»Ejendomsvisioner har været dygtig til at optimere vores administrerede ejendomme. Det er dog svært at tjene penge udelukkende på ejendomsadministration, da vi bruger rigtig meget tid på de administrerede ejendomme. Men vi kan lide vores arbejde og går op i det produkt, som leveres til ejendommens ejer og lejerne,« siger Ian Winther Høiland, der har to døtre med sin kone.

Ejendomsvisioner administrerer omkring 30 ejendomme fordelt på 800 enheder i København og omegn, beskæftiger 30 medarbejdere og har på få år femdoblet omsætningen.

Siden Ejendomsvisioner blev stiftet i 2013, er det gået stærkt med både antallet af ansatte og omsætningen. Den positive udvikling, der i 2016 var for Ejendomsvisioner, skal ifølge Ian Winther Høiland tilskrives primært én bestemt gruppe i virksomheden.

»Vi valgte i 2016 at udvide med en byggeafdeling bestående af 20 håndværkere, som udelukkende varetager byggerier på vores ejendomme og for vores kunder. Denne afdeling har vi startet, fordi vi synes, det giver en masse fordele at være ”hands on” med de byggerier, der er på ejendommene, vi administrerer,« siger han.

Ian Winther Høiland er uddannet ejendomsmægler og har en HD i finans fra CBS.

Da han var 15 år, begyndte Ian Winther Høiland at stå for kontakten til lejerne i de ejendomme, hans far Thomas Høiland ejede. Han havde ansvar for de helt små ting i ejendommene, om det så var problemer med skrald eller manglende opbevaringsplads i en kælder.

Erfaringerne fra dengang bruger han nu til at se på de helt små detajler, når han skal optimere værdien i en ejendom.

Ian Winther Høiland sidder stadig i bestyrelsen i sin fars holdingselskab.

Læs også