Erhverv
0

Er din chef en skid? Her er de 10 værste tegn

Chefer kan ind i mellem være tøsedrenge, og de er ofte de værste. Har du selv spottet tegnene?

Du skal ikke finde dig i alt fra din chef - især ikke hvis han giver dig skylden for hans egne dårlige beslutninger. Foto: Modelfoto.

Det værste er ikke at have en hård hund som chef. Sådan en "hund" ved man, hvor man har. Det er langt værre at have en tøsedreng. Sådan en, der siger én ting, men gør noget helt tredje.

En chef, der lyver dig lige op i ansigtet. Eller udser sig en en syndebuk for noget, han selv burde være mand nok til at klare. En chef, der puster sig op, men er en kylling så snart han skal melde videre op i systemet.

Det siger Liz Ryan, direktør og stifter af Human Workplace, til Forbes.

Her er 10 tegn på de mest krysteragtige ting, en chef kan foretage sig:

  1. At lyve over for en ansat ved for eksempel at sige: "Jeg ville give både lønforhøjelse og en forfremmelse med det samme, men topledelsen vil ikke være med". Når realiteterne er, at han aldrig har nævnt det for nogen højere oppe i systemet.
  2. At give en ansat (eller en hel gruppe af dem) skylden for hans egne fejl.
  3. At terrorisere de ansatte indtil de er nogle følgagtige og kyste stakler, i stedet for at gøre dem til gode ansatte fuld af energi.
  4. At lyve over for sin topledelse ved at fortælle dem, at der ingen problemer er, selv om fakta er, at der er masser af problemer.
  5. At angribe ansatte på et offentligt sted og ikke tage samtalen i et lukket rum.
  6. At komme med masser af løfter og ikke holde dem - og så endda blive rasende, når du henviser til disse (brudte) løfter.
  7. At tale om sine ansatte bag deres ryg(ge).
  8. At udvælge sig en enkelt ansat som syndebuk for at kyse de andre i afdelingen.
  9. At de helt tydeligt gennem ord og kropssprog fortæller dig, at dit liv uden for virksomheden rager dem langsomt.
  10. At dyrke et tæt forhold til dig for at få dig til at afsløre noget følsomt - og så bagefter bruge oplysningerne til at stikke en kniv i ryggen på dig.

(Kilde: Liz Ryan/Forbes)

BRANCHENYT
Læs også