Erhverv
0

Virksomheder fortryder fyringer i stor stil

Økonomerne måbede, da de første tal for fyringsvarsler i januar kom. Nu viser det sig, at det var med god grund.

Virksomhederne fortryder et stort antal af de varslede fyringer, så medarbejderne slipper for en tur på jobcenteret. Foto: Torben Åndahl

Det vakte stor opsigt, da Arbejdsmarkedsstyrelsen i februar offentliggjorde tallet for fyringsvarsler for januar. Dengang forlød det, at 3.636 personer ville få et fyringsvarsel. Et tal, der var på niveau med tallene under finanskrisen.

»Vi var mange økonomer, der sad og stirrede måbende ind i vores computerskærm dengang,« siger Tore Stramer, cheføkonom i Nykredit.

Nu tyder noget på, at virksomhederne fortryder de mange forventede fyringer. Det viser de seneste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Tallene byder på en nedjustering af fyringsvarsler for januar til næsten det halve. I alt er tallet nu 1.870 personer, og det passer meget bedre ind i det generelle billede af dansk økonomi i vækst, mener Tore Stramer.

»Dagens tal falder meget bedre i hak med de øvrige tal, vi har til rådighed for arbejdsmarkedet. Ledigheden er på et meget lavt niveau, og med de nye tal for fyringsvarsler er frygten for en ny fyringsbølge fejet af bordet,« siger Tore Stramer.

Når frygten er fejet af bordet, skyldes det ifølge Tore Stramer, at de nye tal ligger meget tæt på det historiske gennemsnit for fyringsvarsler i Danmark.

De seneste tal viser også, at antallet af fyringsvarsler faldt fra 1.144 personer i februar til 482 personer i marts.

»Det er naturligvis positivt, at antallet af fyringsvarsler igen falder. Det er også tankevækkende, at flere virksomheder tilsyneladende har trukket et større antal fyringsvarsler tilbage her i starten af året,« siger Tore Stramer.

BRANCHENYT
Læs også