Tesla-topchef: Eldrevet lastbil præsenteres til september

Den nye lastbil vil blive en milepæl for Tesla, som hidtil primært har fokuseret på at producere eldrevne personbiler.

Elon Musk, Teslas administrerende direktør, er Teslas største aktionær med en andel på næsten 21 pct. Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Den amerikanske elbilsproducent Tesla har for tiden gang i mange projekter og er bl.a. i gang med at udvikle eldrevne lastbiler og minibusser.

Torsdag kunne Tesla Motors adm. direktør, Elon Musk, på Twitter afsløre, at præsentationen af en eldrevet lastbil efter planen kommer til at finde sted til september.

»Holdet har gjort et fantastisk stykke arbejde,« skrev Elon Musk i forbindelse med offentliggørelsen.

Også en elektronisk pickup truck er under udvikling hos Tesla, og præsentationen af den forventes at ske om mellem 18 og 24 måneder, lød det fra direktøren på Twitter.

Den nye lastbil vil blive en milepæl for Tesla, som hidtil primært har fokuseret på at producere eldrevne personbiler.

Tidligere på måneden kunne producenten meddele, at den i første kvartal af 2017 solgte lige over 25.000 biler, hvilket er det bedste kvartal nogensinde for virksomheden og 69 pct. flere salg end samme periode i 2016.

Mens salget af Tesla i udlandet har fart på, er salget herhjemme næsten gået i stå.

I 2016 blev der ifølge tal fra Dansk Elbil Alliance nemlig kun solgt 177 Tesla-biler i Danmark, hvilket er et fald på 94 pct. i forhold til året forinden, hvor der blev solgt 2.736 Tesla-biler.

Læs også
Top job