Erhverv
0

Strejke i lufthavnen: Her er dine rettigheder

Man kan ikke nødvendigvis få økonomisk kompensation, hvis flyet er forsinket. Her er tre overvejelser, hvis du stadig sidder i lufthavnen.

Hvis du stadig sidder fast i Billund Lufthavn, har du ikke nødvendigvis krav på økonomisk kompensation. Foto: Hans Christian Jacobsen.

Onsdag formiddag valgte ansatte i Billund Lufthavn at nedlægge arbejdet. Selvom de ansatte har genoptaget arbejdet, betyder det fortsat, at flytrafikken er påvirket, og flere fly er forsinket eller aflyst.

I flere tilfælde ved forsinkelser eller aflysninger af fly i EU har man man ret til at få økonomisk kompensation. Men ved strejker, uvejr eller krig gælder der andre regler.

»Flyselskabet skal ikke betale, hvis aflysning og forsinkelser skyldes ekstraordinære omstændigheder, som flyselskabet ikke har kontrol over,« skriver Forbrugerrådet Tænk på sin hjemmeside.

Her er tre overvejelser fra Forbrugerrådet Tænk, man skal have med, hvis flyet er forsinket eller aflyst:

  1. Billetten kan ombyttes til næste mulige afgang med enten samme eller et andet flyselskab, eller du kan få pengene retur og selv sørge for at komme frem.
  2. Flyver du med næste afgang, har du krav på mad og drikke, gratis mulighed for at give besked om forsinkelsen på telefon eller e-mail og gratis overnatning, hvis forsinkelsen varer i flere dage.
  3. Ved pakkerejser er det især vigtigt at kontakte rejsebureauet hurtigt efter aflysningen eller forsinkelsen. Hvis du venter, til du kommer hjem fra din rejse, har du måske ikke krav på de samme rettigheder.
BRANCHENYT
Læs også