Erhverv
0

Voksne Lego-fans nægtet adgang til børnenes legeland

Rasende Lego-fans truer med at trække Lego for lokale menneskerettighedsdomstole efter at være nægtet adgang til det nye Lego Center i Australien.

Det nye Lego Center er lukket land for voksne uden børn. Foto: Britta Pedersen/picture-alliance/dpa/AP Images

Lego har gjort sig upopulær hos mange voksne Lego-fans, der blev nægtet adgang til det nye Legoland Center i Melbourne, Australien, som åbnede den 18. april.

Det nye Lego Center er nemlig lukket land for voksne, der ikke har børn under 17 år med. Det skriver The Guardian.

De voksne Lego-fans blev afvist af personalet ved indgangen til legelandet, og det fik flere til at udtrykke stor utilfredshed. Flere voksne havde også nået at købe årskort til centeret uden at kende til aldersrestriktionen.

Ifølge The Guardian har den nægtede adgang for voksne sparket en diskussion i gang på sociale medier om, hvor voksne, der ikke har børn, kan gå hen for at 'låne' et barn, så de kan få mulighed for at besøge det længe ventede legeland.

På Lego-centrets Facebook-side kalder flere voksne det direkte aldersdiskrimination, og nogle går så vidt som til at true med at trække Lego for lokale menneskerettighedsdomstole.

»Det er frastødende at høre, at I diskriminerer på grund af alder. Lego nydes af mennesker i alle aldre, og jeg har Lego for tusindvis af dollars. Selvfølgelig vil mange voksne uden børn opleve jeres attraktioner,« skriver en Lego-fan.

Der er dog også flere voksne, der udtrykker forståelse for aldersrestriktionen, da Lego har meldt ud, at legelandet primært henvender sig til børn i alderen 3 til 10 år.

BRANCHENYT
Læs også