Erhverv
0

Rekordomsætning i Premier League

Klubberne i Premier League omsatte i den seneste sæson for 32 mia. kr. Men samlet havde de underskud.

Manchester United har den største omsætning blandt de britiske fodboldklubber.
Foto: David Klein/Sportimage/AP Images

Fodboldklubberne i Premier League har rekordhøj omsætning. Til gengæld ser det sløjt ud med evnen til at score penge. Samlet havde de 20 klubber i den bedste engelske fodboldrække et underskud på knap 1 mia. kr. i den seneste sæson.

Det viser en analyse fra konsulent- og revisionsselskabet Deloitte.

I sæsonen 2015-2016 omsatte de bedste klubber i England for 32 mia. kr., og det var næsten 2 mia. kr. mere end året før. Klubberne er derimod uvant med at tabe penge, da de to seneste år viste et overskud.

Årsagen til underskuddet er stigende udgifter til spillerlønninger samt en række engangsomkostninger. Spillerlønningerne steg således med 15 pct. til 20 mia. kr.

De to Manchester-klubber City og United havde den største vækst i omsætningen. Klubberne øgede omsætningen med ca. 1,4 mia. kr., og det er mere end halvdelen af den samlede stigning for Premier League.

Manchester United alene havde en stigning i omsætningen på 30 pct. til 4,5 mia. kr. Dermed er United ifølge Deloitte den fodboldklub i verden med den højeste omsætning.

TV-aftalerne fortsætter med at stige i værdi, og der er ingen grund til at tro, at det ikke fortsætter.

Dan Jones, chef for Sports Business Group i Deloitte

Omsætningen ventes at stige yderligere i denne sæson. Premier League har indgået rekordhøje tv-aftaler om senderettighederne til turneringens fodboldkampe, og det giver klubberne flere økonomiske muskler.

»Tv-aftalerne fortsætter med at stige i værdi, og der er ingen grund til at tro, at det ikke fortsætter,« siger Dan Jones, chef for Sports Business Group i Deloitte til BBC.

Han peger også på, at en række klubber er ved at udvide deres spillearenaer, så de får flere siddepladser. Det vil give et løft i indtjeningsmulighederne.

BRANCHENYT
Læs også