Erhverv

Tesla tilbagekalder 53.000 biler globalt

Der er problemer med parkeringsbremsen hos både Model S og Model X.

Teslas Model 3, den første elbil til massemarkedet, blev afsløret i marts 2016. Den står klar til salg i det kommende år. I mellemtiden har Tesla nu tilbagekaldt 53.000 af de dyrere modeller, fordi der kan være problemer med bremsen. Foto: AP Photo/Justin Pritchard

53.000 af Teslas biler kaldes tilbage til værkstedet fra hele verden. El-bil-producenten har nemlig opdaget en fejl i parkeringsbremsen på de biler - af mærkerne Model S og Model X - der blev bygget mellem februar og oktober 2016.

Det skriver BBC.

Det er formentligt kun to pct. af de i alt 53.000 biler, der har fejlen, skriver Tesla i en pressemeddelelse, men alligevel bliver alle modellerne kaldt tilbage.

I pressemeddelelsen forklarer Tesla, at de elektriske parkeringsbremser, der er installeret i både Model S og Model X kan »indeholde et lille gear, der kan være blevet lavet forkert af vores leverandør«.

Hvis gearet i bremsen går i stykker, kommer det ikke til at betyde, at modellerne ikke længere kan bremse, men kan tværtimod få den betydning, at parkeringsbremsen sidder fast, skriver BBC.

Der har ingen uheld været i forbindelse med parkeringsfejl, bemærker Tesla.

Læs også